image
 |  2 9 Вересня 2020 | 11:16

Сім’я з Луцька приїхала зі своїм проєктом на Всеукраїнський фестиваль

Родина Мельників з Луцька приїхала на Всеукраїнський фестиваль "Україна без кордонів" до Скадовська Херсонської області. Вони стали відомими завдяки першій в Україні інклюзивній кав’ярні, у якій працюють люди з синдромом Дауна.

Андрію Мельнику - 21 рік, він народився з синдромом Дауна. Хлопець - спортсмен, грає у футбол, бере участь у змаганнях, виступає у театральній студії і танцює. У нього є робота – працює офіціантом у інклюзивній кав’ярні. Ця робота йому дуже подобається, - говорить Андрій.

"Я працюю в кав’ярні, офіціантом роблю. Я розставляю виделки, ложки, тарілки. Ми вдвох працюємо офіціантами. Нас просять допомогти. Ми приносимо каву, чай, виделку, ложку - все, що потрібно нести людям. Чай я люблю обліпиховий".

Родина з Луцька приїхала зі своїм проєктом на Всеукраїнський фестиваль "Україна без кордонів"Суспільне Херсон

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині руйнується дорога, яку відремонтували минулоріч (ФОТО)

Кав’ярня відкрилася не так давно, - розповідає мати Андрія, співзасновниця інклюзивної кав'ярні Олена Мельник. Карантин трохи зіпсував плани, та зараз заклад працює, і в ньому багато людей.

"Наша кав’ярня "Старе місто" відкрилася 9 січня 2020 року. Це перша кав’ярня в Луцьку та і у всій Україні, де працюють офіціантами хлопці з синдромом Дауна. Це мій син. І є у нас ще одна мама. Її син. Ми вирішили спробувати такий проект, коли наші хлопці вже закінчили школу, закінчили училище, Андрій отримав спеціальність фотографа. А другий хлопчик – це майстер ресторанного бізнесу Валентин. Тобто вони закінчили училище і постало питання, що ж робити далі. Власними силами відкрили кав’ярню, це була така унікальна подія для нашого міста".

Детальніше - у сюжеті UA:Волинь. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити