image
 |  9 9 Листопада 2020 | 20:52

Вакцина Pfizer проти COVID-19 виявилася ефективною на 90%, – NYT

Компанія Pfizer та партнер BioNTech заявили в понеділок, що їх вакцина проти ковіду перевершила очікування і показала ефективність на рівні 90%, передає New York Times. У Pfizer заявили, що якщо результати будуть досягнуті, то такий рівень захисту поставить вакцину в один ряд з високоефективними дитячими вакцинами проти таких захворювань, як кір.

Про це повідомляє «Дзеpкало тижня».

«Потенційний кандидат на набуття статусу вакцини показав свою ефективність у запобіганні зараження на COVID-19 більш ніж на 90%», - йдеться в заяві, опублікованій на сайті Pfizer.
«Сьогодні прекрасний день для науки і людства. Перша частина результатів нашої третьої фази клінічних випробувань вакцини від COVID-19 надає початкові докази того, що наш препарат здатний запобігти зараженню коронавірусом», - сказав виконавчий директор компанії Альберт Бурла.

Серйозних проблем з безпекою не спостерігалося, заявили в компанії.

Третя фаза випробувань почалася 27 липня. Участь взяли 43 тисячі чоловік. Вже 40 тисячі з них отримали другу дозу потенційної вакцини.

До середини листопада виробник збиратиме інформацію й дані про безпеку вакцини, потім всю інформацію передадуть в Управління з контролю за якістю харчових продуктів і лікарських засобів США. Якщо Управління у терміновому порядку схвалить вакцину, то перші її дози медики зможуть отримати вже до кінця цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Moderna готова до фінальної фази випробувань вакцини від COVID-19: її акції різко зросли в ціні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити