image
 |  146 15 Липня 2023 | 18:23

Валерій ЧЕРНЯКОВ: «Нині воїни потребують передусім технічних засобів - дронів, тепловізорів…»

Голова Полтавської обласної організації ВО «Свобода» та очільник фракції свободівців у ковельській міській раді Валерій Черняков надалі активно займається волонтерською діяльністю і попри труднощі, які породжує затяжна війна, продовжує разом з побратимами регулярно привозити необхідне для бійців на передову.

«З кожним місяцем війни збирати кошти на волонтерську допомогу нашим бійцям стає дедалі важче. По-перше, люди виснажуються фінансово, по-друге – практично в кожній українській родині є бодай одна людина, що воює на фронті, а тому дуже часто люди організовують персональні збори для конкретного бійця.

З одного боку це цілком нормально, природно і зрозуміло, а з іншого – нерідко трапляється так, що відкривають збір на тепловізор чи «мавік», однак в підсумку не можуть назбирати потрібної суми. Потім не знають, що з цими коштами робити, намагаються переправити на інші потреби і не завжди вони є першочерговими для бійців на передовій. Тому справді є логіка в тому, аби пересилати кошти передусім досвідченим волонтерам та волонтерським організаціям, які можуть акумулювати більші суми грошей, аби закупити необхідну дорогу техніку.

Значною мірою та волонтерська допомога, як була необхідна в перший період війни, уже неактуальна сьогодні. Потрібно розуміти, що до переліку ключових потреб на фронті вже давно не входять харчі чи одяг. Воїни потребують передусім різни технічних засобів, зокрема тих же дронів і тепловізорів Ми якщо й привозимо якісь харчі, то здебільшого це якісь окремі категорії продуктів, які хлопці замовляють, рідше це можуть бути домашні страви – заради урізноманітнення раціону. Але основною потребою є нові технічні засоби, купівля яких передбачає доволі великі суми коштів.

Попри всі труднощі, надалі співпрацюємо з місцевими підприємцями, також про нашу діяльність знають люди, довіряють нам і допомагають хто чим може. Ще однією перевагою є те, що зараз ми їздимо здебільшого до хлопців, яких добре знаємо, з якими співпрацюємо віддавна, а тому родичі через нас часто передають різні необхідні речі.

Крайня наша поїздка була у Вугледар, вже у четвер вирушаємо в наступну поїздку. Плануємо відвідати наших волинських свободівців, бійців «Карпатської Січі» і, маю надію, також батальйон «Свобода». Так, нині всім волонтерам по всій країні стало важче збирати кошти, однак дуже важливо продовжувати допомагати, надалі приїздити до воїнів на фронт, у міру можливостей закривати найбільш нагальні потреби, а також підтримувати їх психологічно. Я дуже багато спілкуюсь з вояками. Повірте, що зараз як тримати фронт, так і йти в наступ дуже і дуже складно. Ми також зазнаємо болючих втрат… Якраз на днях спілкувався з бійцями однієї з штурмових бригад. Розповідають, що тривають дуже складні бої, інколи перед ними ставлять просто таки нереальні завдання, але вони продовжують просуватись вперед.

Дуже важко воювати за такої інтенсивності боїв, але наші свободівці готові до цього. Це люди з сильними характером, ідеологічно підковані воїни, які усвідомлюють, що за перемогу доведеться заплатити велику ціну. Ці люди готові йти до кінця. Завдання волонтерів, та й зрештою всіх українців в тилу – підтримати наших воїнів, зробити все можливе, аби бодай частково полегшити їхню роботу, створити умови для ефективного знищення ворога і водночас – збільшити шанси українського вояка залишитись цілими та неушкодженими».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голова Іванич Томашевська втратила самоконтроль, - військовий про черговий скандал у громаді

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити