image
 |  0 9 Червня 2019 | 14:58

Варфоломій заявив, що патріархат Київський не існує і ніколи не існував

Вселенський Патріарх Варфоломій прийняв делегацію Національної спілки журналістів України в штаб-квартирі Вселенського Патріархату в Стамбулі, де обговорили сторони обговорили ситуацію в церковному житті країни.

Про це повідомляє прес-служба Варфоломія, передає “Главком”. 

Так, Вселенський Патріарх наголосив на тому, що «недавнє надання Автокефалії Православної Церкви України не мало нічого спільного з політикою і геополітикою», але «було перш за все пастирською турботою про справедливість, про духовну справедливость». 

Рішення було схвалене «на основі багатовікової церковної традиції, натхненної Євангелієм, що поважає священні канони і вільної від будь-якого політичного та дипломатичного тиску». Він нагадав, що «надання Автокефалії Православній Церкві в Україні відбувалося за тим же принципом, за яким церковна незалежність надавалася для всіх новостворених Церков». 

Його Святість також недвозначно підкреслив, «що стосується Філарета, він був відновлений у своєму єпископському чині як колишній митрополит Київський. Так званий «Патріархат Київський» не існує і ніколи не існувало».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церква, яка має духовний центр в країні агресора, повинна мати відповідну назву, - Епіфаній у Володимирі-Волинському

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити