image
 |  0 21 Березня 2021 | 10:36

Ватикан заборонив благословляти одностатеві шлюби

Католицька церква не благословлятиме одностатеві шлюби.

Таку заяву Конгрегації Віровчення із підписом Папи Римського на численні запити оприлюднили у Ватикані, - йдеться в сюжеті ТСН.

У документі зазначається, що священники не мають влади давати благословення на укладення шлюбів представників ЛГБТ-спільнот.

При цьому у Ватикані наголошують, що це рішення не є дискримінацією, а радше підкреслює визначення шлюбу церквою, як союзу чоловіка та жінки.

У Ватикані наголосили, що істини та цінності благословень є літургійними діяннями Церкви. Тому вони вимагають, аби те, що благословляється, було "об’єктивно спрямованим на отримання та вираження благодаті, відповідно до Божих задумів, вписаних у створінні", - пишуть "Новини Ватикану".

Зазначається, що стосунки, які "передбачають сексуальні практики поза подружжям", тобто, поза "нерозривним союзом між чоловіком і жінкою", відкритим на передавання життя, не відповідають цим "Божим задумам".

При цьому у Ватикані зазначили, що заборона благословляти одностатеві шлюби не перешкоджає благословляти окремих представників ЛГБТ-спільноти в інших питаннях, якщо вони "виявляють бажання жити у вірності зі задумами, об’явленими Богом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вихованці луцького садочку - на світлині, якій більше півстоліття (РЕТРО-ФОТО)

Ця заява викликала хвилю обурення представників ЛГБТ-спільноти в різних країнах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити