image
 |  5 17 Грудня 2019 | 15:21

Вбитий за мову: депутат Волиньради просить центральну владу взяти на контроль справу Мирошниченка

Забезпечити найшвидше розслідування злочину та захист свідків у справі вбивства Артема Мирошниченка просить депутат від ВО "Свобода" Олександр Пирожик.

Про це йшлося під час пленарного засідання 27 сесії Волинської облради 17 грудня, - пишуть Волинські новини.

У своєму виступі депутат Олександр Пирожик зауважив, що нещодавно у Бахмуті вбили за українську мову Артема Мирошниченка. Справу намагалися зам’яти та трактувати як хуліганство.

Свободівець наголосив, що від влади вимагають неупередженого та об’єктивного розслідування справи, аби її знов не потрактували як злісне хуліганство, а злочинець, якого суд відпустив, не втік на окуповані території Донбасу.

Від центральних органів влади вимагають взяти справу на особистий контроль та кваліфікувати вбивство як злочин на грунті мовної та національної ворожнечі, забезпечити найшвидше розслідування злочину та захист свідків у справі, закрити пропускні пункти на московсько-українському кордоні, щоб підозрюваний не втік.

Депутат вважає, що правосуддя стало не на бік волонтерів та потерпілих, а справа Шеремета показує, що влада здійснює масову кампанію компрометації ветеранів та добровольців.

Читайте також: На Волині - засилля російської попси, - Юрій Поліщук

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити