image
 |  0 4 Лютого 2018 | 18:33

Вчені з'ясували, яку небезпеку для серця несе сидячий спосіб життя



Група кардіологів з дослідницького центру в Далласі, США, з'ясували, чому сидіння на одному місці більше 9 годин в день є неймовірно небезпечним для серця людини. Пише 24 канал.
Як зазначили науковці, тропоніни (білки), які містяться в серцевому м'язі, при хронічній, надмірній кількості можуть викликати серцеву недостатність.
Для дослідження вчені звернули увагу на показники тропонінів в крові у 1700 чоловіків і жінок. Виявилося, що підвищений рівень тропонінів був у тих людей, які проводили 9-10 і більше годин в сидячому положенні щодня. Такий зв’язок між сидячим життя і рівнем білків зберігся навіть після того, як дослідники не брали до уваги чинники віку, статі, індексу маси тіла і генетичної спадковості.
Можливо, все відбувається так. Сидячий спосіб життя пов'язаний з ожирінням, резистентністю до інсуліну і жировими відкладеннями в серці, що може призвести до пошкодження серцевих клітин, – припустив науковець Джеймс де Лемос, кардіолог і професор з Техаського університету.
Зрештою, яку б шкоду для організму не приносив сидячий спосіб життя, не забувайте про фізичну активність та короткі перерви під час робочого процесу.
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити