image
 |  0 11 Квітня 2021 | 16:30

Вчителька музичної школи в Луцьку видала 23 збірки пісень. Ще дві готує до друку (ВІДЕО)

Майже 50 років вчителькою музичного мистецтва працює волинянка Галина Васіна. У її творчому доробку 23 пісенні збірки, якими користуються вчителі музики та співів України. Нині ще два видання у процесі підготовки до випуску.

Педагогині та авторці пісень майже 70 років. Як розповіла Суспільному жінка, педагогом працює з 1974-го року. Закінчила музичне училище, педінститут. Каже: учні надихають на те, щоб писати мелодії до пісень волинських та українських поетів.

Галина Васіна каже: їй в житті дуже поталанило, адже все життя вдається займатися улюбленою справою.

"Почала писати ще в Радянському Союзі. Перші пісні видавала під іншими прізвищами. Таким чином я могла пробувати пісні на учнях, якщо подобалася, то я їх пускала в життя", – говорить жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі показали учнів українських шкіл на Волині понад сторічної давності (РЕТРОФОТО)

Перші збірки, які швидко набули популярності, композиторка видала близько 20 років тому. На прохання вчителів і музикантів Галина Васіна безплатно відсилає свої збірки у різні куточки держави. Зараз вона співпрацює з музичними колективами понад 80-ти міст і сіл України.

Вокалістка та викладачка дитячої музичної школи № 2 Анна Матрахова розповіла: з Галиною Васіною співпрацюють багато років і мають власні традиції проведення різноманітних культурних заходів.

"Цього року концерт ми назвали «Ми – діти Волині». Дітки від шести до 16-ти років беруть участь. Виконуємо 20 пісень Галини Вікторівни", – каже жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На аукціоні продають ретро-фото офісу Луцького староства

Багатодітна родина Демчуків прийшла на концерт підтримати молодшу доньку Софійку, яка навчається в музичній школі перший рік. Мама школярки Зінаїда Демчук говорить: дитина розповіла, що виконують дуже красиві пісні про Волинь.

За творче життя Галина Васіна видала музичні збірки для дітей і дорослих, книги з творами для ансамблів і хорів. Жінка каже: творчість – велике щастя для неї, тому музику пише з великим задоволенням.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити