image
 |  157 1 Липня 2024 | 13:47

Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора на тлі скандалу про незаконне збагачення

Генеральний прокурор України Андрій Костін після гучного скандалу про ймовірне незаконне збагачення звільнив свого заступника Дмитра Вербицького.

Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

«Дмитра Вербицького звільнено з посади заступника генпрокурора. Генеральний прокурор Андрій Костін 01.07.2024 підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у червні стало відомо, що НАБУ розслідує факт передбачуваного незаконного збагачення заступником генерального прокурора Дмитром Вербицьким.

Журналісти програми «Схеми» з'ясували, що дівчина заступника генпрокурора Дмитра Вербицького Крістіна Ільницька цього року отримала у власність майно вартістю не менше 52 млн грн, а саме: котедж площею 240 квадратних метрів у Києві ринковою вартістю не менше 48 млн грн, автомобіль Porsche за 4 мільйона та салон краси.

Відомо, що вона придбала будинок в елітному котеджному містечку «Коник» у Києві площею 240 квадратних метрів ринковою вартістю 1,2 мільйона доларів (48 мільйонів гривень) та автомобіль Porsche Macan T 2023 випуску вартістю 100 тисяч доларів (близько 4 мільйонів гривень).

Крім того, судячи з її публікацій у соцмережах, вона також стала власницею салону краси у столиці. При цьому її сукупний дохід, про який вона звітувала перед державою за останнє десятиліття, становив трохи більше ніж 360 тисяч гривень.

Свої придбання вона пояснила тим, що колись мала бізнес, пов'язаний з яхтами, спільно з колишнім хлопцем. Сам заступник генпрокурора переконує, що не надавав своїй обраниці допомоги у придбанні майна.

У Генпрокуратурі розпочали службове розслідування щодо майна заступника Костіна Вербицького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московський патріархат відмовився покинути Успенський собор у Володимирі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити