image
 |  18 7 Квітня 2020 | 15:22

Колектив Волинського тубдиспансеру розкритикував медреформу Зеленського через недостатнє фінансування та масове скорочення (ВІДЕО)

Волинський обласний протитуберкульозний диспансер звернувся до Президента України з вимогою щодо недопущення погіршення епідеміологічнорї ситуації в країні.

Відео звернення опублікували на youtube-каналі «ВОФМЦ Луцьк».

Персонал протитуберкульозної лікарні на чолі з керівником Іваном Нискогузом вимагає Володимира Зеленського дати відповідь на багаторазові звернення лікарів.

«Володимире Олександровичу, ви керуєте державою з тяжкохворою системою управління. Інакше, як пояснити, що коли, я особисто, наш заклад, звертався до Кабінету Міністрів України, до Прем’єр-міністра України, Міністерства охорони здоров’я, і в результаті, ми самі собі давали відповідь», - зазначив директор медзакладу.

Іван Низкогуз зазначив, що до Верховоної ради, Міністерства охорони здоров’я та Національної служби здоров'я України також зверталася Волинська обласна рада.

Суть звернень полягала в тому, що після впровадження медичної реформи не вистачатиме коштів на протитуберкульозні заходи.

«В області реорганізували медичні заклади, в результаті чого уже закрили дві лікарні й найближчим часом буде закрита ще одна лікарня, в результаті залишиться лише один стаціонар у місті Луцьку. За півтори роки скоротили кількість працівників з 530 до 297. Найближчим часом знову відбудеться скорочення 50 працівників», - підсумував лікар. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Луцької міськради хочуть проводити сесії і комісії дистанційно

Керівник медзакладу Іван Нискогуз наголосив, що вони отримали фінансування, якого навіть не вистачає на виплату заробітних плат працівникам, не говорячи про плату комунальних послуг, харчування пацієнтів, обстеження та транспортацію хворих.

«Що це за така реформа, що призвела до кількаразового скорочення фінсування протитуберкульозних заходів, кількаразового скорочення медичного персоналу, а персонал, який залишився отримає меншу зарплату після реформи?», - запитує Іван Нискогуз.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити