image
 |  0 4 Серпня 2020 | 23:23

Вибух у Лівані: не менше 30 загиблих, більше 2,5 тисячі поранених, вибухову хвилю відчули на Кіпрі (ФОТО, ВІДЕО)

Щонайменше 30 людей загинули під час вибуху в столиці Лівану. Такі попередні дані навів у вівторок міністр охорони здоров’я республіки Хамад Хасан.

За його словами, які наводить телеканал Al Hadath, більше 2,5 тисячі отримали поранення, - пише УНН.

За попередніми даними, вибухнули конфісковані вибухові речовини, які зберігалися на складі в районі порту. Вибухова хвиля знищила або пошкодила будівлі в районі 10 кілометрів. Її відчули навіть на Кіпрі — в 240 кілометрах від Лівану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі заявив, що Грузія може зникнути, як країна

У Бейруті виникли перебої з інтернетом.

ЗМІ повідомили про ще один вибух; передбачається, що він теж стався в районі порту, був першим і не таким потужним, як другий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко – росіянам: Буде палати так, що до Владивостока буде важко. «Вагнерівці» все розповіли...

Загинули щонайменше 30 людей, постраждали понад 2500, заявив міністр охорони здоров’я Лівану Хамад Хасан. Серед загиблих — лідер ліванської націоналістичної партії “Аль-Катаїб” Назар Наджарьян, серед постраждалих — дружина і дочка прем’єр-міністра Лівану Хасана Діабі. Лікарні в Бейруті не справляються з потоком поранених. Крім того, частина людей досі залишається під уламками будівель.

Ліванське ісламістське угруповання “Хізбалла” відкинуло припущення про те, що вибухи могли відбутися в результаті авіаудару ізраїльської армії по складу зброї угруповання в порту Бейрута. Ізраїль також заявив про непричетність до інциденту. У свою чергу влада Лівану доручили армії почати патрулювання постраждалих районів Бейрута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китай почав будівництво ще семи лабораторій з небезпечними вірусами

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити