image
 |  4 5 Липня 2023 | 20:44

Вибух у Шевченківському суді Києва: спецназ штурмував будівлю, підозрюваний підірвав себе

Підозрюваний у вибуху в Шевченківському райсуді Києва загинув на місці події при штурмі силовиків, двох правоохоронців поранено.

Про це пише УП.

"Правопорушник загинув на місці події. За попередньою інформацією, підірвав себе.

Під час штурму приміщення поранені двоє бійців КОРДу. Їхні життя врятували щити, з якими рухалися спецпризначенці".

Деталі: В ефірі національного телемарафону Клименко підтвердив, що чоловіком, який влаштував вибух нині в суді, є Ігор Гуменюк, чия справа тривала 8 років.

Гуменюка доставили 5 липня на чергове засідання суду. Після засідання він, за попередньою інформацією, підірвав невстановлені вибухові пристрої в туалеті і спробував утекти. Його зупинили караульні пострілом у повітря. Після цього Гуменюк забарикадувався в конвойному приміщенні. При штурмі, за поепередніми даними пролугнав ще один вибух, внаслідок якого загинув сам Гуменюк, двоє КОРДівців отримали поранення нижніх кінцівок.

На запитання журналістів, як підсудному вдалося пронести вибухові пристрої, Клименко відповів, що це має вставноити слідство.

За нинішніми подіями, правоохоронці розпочали досудове розслідування за двома статтями: спроба втечі підсудного з-під варти, вчинена способом небезпечним для життя багатьох людей та посягання на життя працівника правоохоронного органу, повідомляє столична прокуратура.

Передісторія:

Бійця батальйону "Січ" Ігоря Гуменюка підозрювали у вбивстві нацгвардійців. Його затримали у 2015 році після зіткнень під парламентом.

У 2015 році у результаті протистояння під парламентом і вибуху гранати тоді було поранено більше 130 осіб. Четверо військовослужбовців померли від отриманих ран.

На той час глава МВС Арсен Аваков заявив, що саме Гуменюк кидав гранату. Міністр стверджував, що при Гуменюкові знайшли гранату та чеку від іншої гранати.

Журналісти зафіксували на відео людину, яка кинула гранату у правоохоронців під Верховною Радою.

Ігор Гуменюк свою провину не визнавав. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити