image
 |  2 15 Травня 2019 | 14:41

Від того, що Зеленський стане президентом на кілька днів раніше чи пізніше - не зміниться нічого, - Андрій Іллєнко

На думку народного депутата України від ВО «Свобода» Андрія Іллєнка дата інавгурації не має жодного значення. Вибори відбулись, результат очевидний. Від того, що Зеленський стане президентом на кілька днів раніше чи пізніше - не зміниться нічого. 

За словами свободівця, політично кожен день затягування інавгурації грає на руку Зеленському. Дає можливість ні за що не відповідати і грати на тому, що старий непопулярний парламент не дає йому булаву.

«Тому чим раніше відбудеться інавгурація - тим краще. Хай новий президент почне виходити з віртуального режиму, нести відповідальність за власні дії та виконувати свої обіцянки.«Свобода» буде голосувати за всі постанови про призначення дати інавгурації. Якщо інавгурація буде 19 травня - президент Зеленський має зважати на траурний день і гідно вшанувати жертв політичних репресій», - каже Іллєнко.

На його думку, питання імовірних дострокових парламентських виборів ніяк не пов’язане з датою інавгурації.

«Якщо Зеленський захоче розпустити парламент (що далеко не очевидно) - це буде політичне рішення, коли б воно не сталося.І ці вибори відбудуться, бо парламент з довірою на рівні похибки не матиме жодного шансу втриматися».

У дострокових виборах нема нічого поганого. Верховна Рада давно вичерпала свій кредит довіри. «Свобода» готова до дострокових виборів.

«Але ключове питання не в тому, відбудуться вибори в липні, серпні чи жовтні. Ключове питання - за яким законом відбудуться ці вибори.Якщо за старим — ніякої докорінної зміни якості парламентаризму не відбудеться. Якщо за відкритими списками — шанс на суттєві зміни з`являється.«Свобода» вимагає від цього скликання парламенту виконати своє забов’язання та ухвалити в другому читанні новий Виборчий кодекс.Ми лишаємо за собою право тиснути на Верховну Раду усіма законними методами заради цієї мети. Закликаємо усі патріотичні сили долучатися до боротьби за ліквідацію олігархічно-корупційної системи», - наголошує нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівники ГПУ та СБУ поки не збираються йти з посад

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити