image
 |  2 20 Грудня 2019 | 14:42

Від Зеленського вимагають справедливого покарання вбивцям україномовного патріота з Донбасу

Від Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України вимагатимуть справедливого покарання для вбивць україномовного патріота Артема Мирошниченка.

Таке рішення, внесене фракцією ВО "Свобода", підтримала постійна комісія Луцької міськради з питань депутатської діяльності та законності.

Як відомо, в ніч на 30 листопада 2019 року у місті Бахмут на Донеччині відбувся напад та звіряче побиття громадського активіста, волонтера, націоналіста Артема Мирошниченка. Двоє підлітків-спортсменів у Бахмуті жорстоко побили українця Артема Мирошниченка за те, що він спілкувався українською мовою. Нанесені нападниками травми виявилися несумісними з життям. Після тижневої боротьби за життя український патріот помер у лікарні. Підставою для вбивства стала відповідь Артема українською мовою на звернення двох юнаків.

Зловмисників знайшли. Один - зареєстрований на окупованій території, раніше уже відбував покарання за злочин, сьогодні під вартою. Інший, студент педагогічного коледжу, утримувався в ізоляторі протягом 3 днів, але, незважаючи на важкість злочину та клопотання прокуратури, його відпустили під домашній арешт. Свою антиукраїнську позицію та зневагу до мови підозрюваний проявив навіть у залі суду, зухвало знущаючись над судом вимагав перекладача з української на російську.

Читайте також: Вбитий за мову: депутат Волиньради просить центральну владу взяти на контроль справу Мирошниченка

У проєкті звернення наголошується:

"Зважаючи на те, що спілкування в Україні українською мовою обертається смертельною небезпекою, звертаємось до Президента України Володимира Зеленського взяти під особистий контроль справу щодо вбивства Артема Мирошниченка та вимагаємо:

- кваліфікувати вбивство Артема Мирошниченка як вбивство на ґрунті мовної та національної ворожнечі;

- забезпечити якнайшвидше розслідування даного злочину, забезпечити реальний захист свідків у цій справі;

- закрити КПВВ на лінії розмежування, у зв‘язку з тим, що один із убивць зареєстрований на окупованій території;

- провести перевірку виконання програм патріотичного виховання в закладах освіти".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити