image
 |  2 14 Лютого 2020 | 15:23

Відхід від принципу добровільності створення громад породжує конфлікти, – депутат Волинської облради

Конфлікти навколо процесу приєднання чи ліквідації громад, які відбуваються останнім часом на Волині, породжує відмова влади від принципу добровільності.

Про це у інтерв'ю заявив голова фракції ВО "Свобода" у Волинській облраді Анатолій Вітів.

Депутат прокоментував рішення Кабміну, який затвердив нову методику формування спроможних ОТГ.

"Не можна міняти правила гри під час гри. Це створює дисбаланс. Адже раніше громади формувалися на основі інших методик. А тепер виходить, що вони вже недійсні. Зараз обласні ради усунули від процесу прийняття рішень по створенню ОТГ та децентралізації. Це неправильно. Як приклад – ситуація із Заріччям, Мар’янівкою та іншими громадами. Вже створені та діючі самостійні громади хочуть приєднати до інших, у тому числі до ще не створених. У ситуації з Мар’янівкою горохівські «князьки» досі не можуть змиритися з існуванням тут окремої громади. Порадив би їм забрати свої брудні руки від цієї громади і дати їй самостійно розвиватися. Такі конфлікти сьогодні є по всій області, тому що ця влада відмовилася від принципу добровільності. Це ще раз показує, що ЗЕ-команда далека від проблем Волині", - переконаний Анатолій Вітів.

Читайте також: Скандального волинського митника поновлюють на посаді, та ще й виплатять йому компенсацію (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити