image
 |  5 24 Березня 2020 | 11:06

У відомій мережі маркетів розказали, як дбають про клієнтів під час карантину

У складні часи магазини мережі «Сім23» є потрібними для громад, які ставлять на меті забезпечити покупців якісними продуктами, товарами для дому та послугами. Саме тому, усі маркети «Сім23» продовжують роботу, при цьому дотримуючись необхідних заходів безпеки.

Зокрема:

▪️ Обмежили одночасну кількість людей, яка може перебувати в маркеті (ця інформація зазначена на дверях кожного магазину)

▪️ В торговому залі присутня розмітка рекомендованих безпечних відстаней, яких варто дотримуватись

▪️ При вході в торговому залі кожен відвідувач має можливість скористатись антисептичним засобом, а також одягнути одноразові рукавички

▪️ Усі поверхні обов'язково підлягають ретельній санітарній обробці

▪️ Закрили усі зони перекусу в маркетах, тому весь продаж їжі та напоїв здійснюється виключно у форматі to go - з собою

▪️ Кожен працівник забезпечений захисними масками та рукавичками та щодня вимірює температуру, перш ніж приступити до роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В мережі «АТБ» зростання цін на продукти називають вимушеною мірою

Також просимо звернути увагу, що графік роботи магазинів був відкоригований. Актуальний на час карантину графік вказаний на дверях кожного маркету.

Зараз як ніколи дуже важливо кожному з нас дотримуватись профілактичних заходів. У мережі «Сім23» і надалі продовжуватимуть вживати відповідних заходів безпеки як того вимагатиме розгортання ситуації з коронавірусом в Україні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити