image
 |  2 19 Грудня 2018 | 14:51

Відомі Миколаї Волині: хто вони і чим займаються?

Сьогодні православні християни вшановують Святого Миколая. За традицією, цієї ночі діти, та й не тільки вони, знаходять подарунки під подушками. Тому вони вірять у диво, звершене святим Миколаєм і вчаться у святого бути милосердними. Святий Миколай опікується воїнами, водіями і тими, що подорожують, допомагає бідним у скруті. 

«ВолиньUA» вітає усіх, хто носить це прекрасне ім’я зі святом та знайомить з найвідомішими Миколаями Волині.

Микола Головань – скульптор, Почесний громадянин міста Луцьк

Той, хто був в Луцьку і не бачив «Будинок з химерами» - не бачив Луцька. Будівля, прикрашена більше, ніж п’ятьмастами скульптурами різних стилів, приваблює туристів з усього світу, а скульптор Микола Головань, за оригінальність свого стилю названий «луцьким Ґауді».

На питання, що підтримувало і було опорою протягом усіх років, майстер відповідає просто: «Творчість і родина – головне у моєму житті».

Микола Федік – депутат Луцької міської ради, голова Луцької міської організації ВО «Свобода»

Микола Федік у нинішній Луцькій міській раді є одним із очільників опозиції. Як керівник свободівської фракції часто озвучує важливі заяви, наприклад свободівці виступають за якомога швидше створення комунального ринку, підтримують добудову школи №27, не голосують за відкритий дерибан земельних ділянок.

Назвали депутата Миколою, бо батькам сподобалося це ім’я та й народився він взимку.  

- В родині вирішили започаткувати традицію, бо я ж Микола Миколайович. Тож, якщо у мене буде син теж назву його Миколою, - каже депутат.  

Микола Федік з дитинства мріяв займатися політикою і формувався як націоналіст. Вперше у житті про Степана Бандеру почув від свого хресного батька. Тепер каже: «Якщо бути в політиці і не мати політичних амбіцій то, певно, треба збирати валізи і займатися іншою діяльністю». 

Щодо хобі, то воно у Миколи Федіка зовсім не політичне – він любить малювати та ліпити з пластиліну у стилі фентезі.  

Микола Сушик – голова Любомльської районної ради від ВО «Свобода»

Політик добре знаний у районі, адже у буремному 2014 році люди фактично поставили його головою райради і по нині від обіймає цю посаду. Має хороший управлінський досвід.

Микола Сушик каже, що своє ім’я отримав в честь батька, який теж є Миколою. А ще для нього головна посада у житті – бути людиною та виправдати довіру громади, друзів та близьких людей і рухатись вперед.

- А посади – це тільки інструмент для розвитку громади, боротьби за свої переконання, за простих людей і за країну в якій хотілося б жити. В якій я хотів би, щоб жили мої діти. І таку країну наше покоління має збудувати.

Микола Кучерепа - професор кафедри нової та новітньої історії України Східноєвропейського національного університету, кандидат історичних наук 

Професор є експертом у темі українсько-польські відносини, одних лише міжнародних наукових семінарів «Українсько-польські відносини в роки Другої світової війни» організував аж тринадцять. Керує виконанням держбюджетних тем, навчально-науковою лабораторією «Центр українсько-польських досліджень». Відповідальний секретар Ради і керівник редакційно-видавничої групи «Науковий центр історичних студій Волині», що веде підготовку серії науково-документальних книг «Реабілітовані історією. Волинська область» та «Книга Скорботи України. Волинська область», відповідальний редактор наукового збірника “Україна – Польща: важкі питання», член інших редакційних колегій. Член наукової ради з дослідження військової історії Музею війська в Бялимстоці (Польща). Член Українського історичного товариства. Створив власну історичну школу «Українсько-польські відносини у XX ст.».

Микола Романюк - депутат Луцької міської ради від ВО «Свобода», підприємець

Депутат чимало встигнув зробити за свою каденцію, приділяючи особливу увагу школам, дитсадкам та спортивним установам округу. Наприклад, завершено ремонт спортивного клубу «Стріла», проведено капітальний ремонт фасаду школи №20.

Енергійний, і здається завжди у доброму настрої, Микола Романюк розповів, що ім’я отримав від покровителя свого рідного села Голишів - Святого Миколая. Депутат полюбляє прогулянки на свіжому повітрі, любить подорожувати та пізнавати інші країни. Побував у Парижі, Мадриді, Празі, Стокгольмі, Хельсінках.

Життєве кредо: «Не зупиняйся! Не здавайся! Іди вперед! Досягай цілей!».

Микола Бущук – депутат Волинської обласної ради, приватний підприємець

Депутат мешкає у Любешові, а тому не дивно що в ранзі депутата намагається працювати на благо селища. До прикладу ініціював створення музею імені Тадеуша Костюшко. За його наполягання з обласного бюджету виділено кошти на реконструкцію пам’ятника Скорботної матері та воїнам афганцям і спорудження пам’ятного знаку героям Небесної сотні та героям Антитерористичної операції в смт. Любешів.

Микола Собуцький – багаторічний голова асоціації фермерів Волині

Миколу Собуцького часто називають «батьком» волинських фермерів, адже він багато років очолював асоціацію фермерів Волині. Після перемоги Революції гідності у 2014 році деякий час працював заступником голови Волинської ОДА з питань агропромислового комплексу.

Коли з’явилася можливість, отримав три гектари землі і розпочав власну справу. Здобув вищу економічну освіту. Пройшов стажування в Польщі, Німеччині, Франції, США і Канаді. Повернувшись у фермерське господарство, обробляв уже 40 власних гектарів. Тож Микола Собуцький все життя працює в аграрному секторі Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомі Андрії Волині: хто вони і чим займаються?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити