image
 |  254 14 Травня 2021 | 08:48

Відомі волинські письменники Надія Гуменюк і Володимир Лис завітали до Лесиного вишу

Студенти та викладачі факультету філології та журналістики зустрілися із волинськими письменниками – Надією Гуменюк і Володимиром Лисом. Захід відбувся учора в межах проведення Фестивалю науки. Гості розповіли про власну творчість, - інформує ВНУ імені Лесі Українки.

Про це повідомляє «Волинь».

Володимир Савович охоче презентував свої романи «Обітниця», «Острів Сильвестра», «Стара холера» та «Століття Якова». Останній екранізовано за сценарієм Андрія Кокотюхи. Про це автор відгукується такими словами:

«Знаєте, це їхній фільм, це вони створили щось своє, а моє вони переінакшили, навіть мого Якова зробили боягузом».

Також письменник поділився творчими планами щодо нового роману.

Надія Павлівна зазначила, що торік видано дитячі книжки та ліричну збірку, і розповіла про свою останню книгу «Корона на одну ніч». Цей роман – інтригуюча історія про красуню з волинського містечка. Письменниця привідкрила завісу своєї клопіткої праці та поділилася досвідом написання.

«Ця книга – і детектив, й історичне дослідження, і роздум над людською долею та про те, що важливіше в житті, та чи важливо добиватися слави», – розповідає авторка.

Пані Надія закцентувала увагу на «коронованому» романі «Вересові меди». Мовляв, це історія Волині, історія двох театрів, зокрема першого українського театру, який створено у Луцьку Миколою Певним. Свої твори для дітей письменниця називала «дитячими зірочками на дитячому небосхилі». Це, зокрема, «Білий вовк на чорному шляху» та «Зустріч на босому мосту». На завершення своєї промови літераторка зачитала власні вірші та зазначила:

«Поезія – це те, що мені від Бога було подано».

Викладачі та студенти мали змогу поставити питання, а на завершення дійства декан факультету філології та журналістики Лілія Лавринович вручила подяки запрошеним гостям від імені університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку відбувся концерт Національної капели бандуристів України (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити