image
 |  11 13 Травня 2021 | 21:40

У Луцьку відбувся концерт Національної капели бандуристів України (ВІДЕО)

У Палаці культури Луцька відбувся концерт Національної заслуженої капели бандуристів України імені Георгія Майбороди. Артисти представили нову концертну програму «Пісенна Україна».

Про це розповів «Суспільному» диригент Олексій Бояр.

55 артистів приїхали у складі Національної заслуженої капели бандуристів до Луцька. Диригент Олексій Бояр розповів, що це перші гастролі капели у період пандемії.

На сцені, окрім українських народних і авторських пісень звучали твори світової музичної класики. Звучали повстанські пісні, українські народні пісні в сучасному аранжуванні та обробках.

Взяли участь у концерті юні бандуристи з колективу «Любограй» на чолі із керівницею ансамблю Аліною Вихованець. Під час виступу волиняни виконали запорізьку похідну пісню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку збільшують кількість туристичних сертифікатів

Наступним містом, яке відвідає Національна заслужена капела бандуристів України, стане Львів.

Суспільне - інформаційний партнер концерту. Трансляцію концерту також можна переглянути на YouTube каналі регіонального мовника.

Довідково: Національна капела бандуристів заснована як кобзарський хор у 1918 році видатним бандуристом Василем Ємцем за сприяння гетьмана Павла Скоропадського. Художній керівник, головний диригент Національної заслуженої капели бандуристів України імені Г.І.Майбороди, доцент національної музичної академії ім.Чайковського, народний артист України Юрій Курач.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити