image
 |  11 31 Грудня 2018 | 10:10

Відомі волиняни, які народилися в Рік Свині

Як відомо, 2019 рік за східним календарем є роком свині. Люди, народжені в Рік Свині, — природжені лицарі. Вони галантні, послужливі, ввічливі, педантичні. Свиня не обманює, їй можна довіряти. Свиня, як ніхто інший, вміє цінувати дружбу. Вона ніколи не зрадить свого друга, буде намагатися допомагати йому в усьому. Разом із цим, свиня по натурі дуже довірлива людина, її легко образити, вона наївна і беззахисна, як дитина. Свиня — миролюбна, з боку може здатися, що вона дуже простодушна і слабка характером, але це лише видимість. У свині — сильний, витриманий, стабільний характер. 

Видання «ВолиньUA» знайомить читачів із відомими волинянами, які народилися в рік свині.

Олександр Огороднік - Народний артист України, художній керівник ансамблю «Колос»

Народився 7 вересня 1947 року в селі Сірнички Локачинського району Волинської області. Олександр Володимирович в системі культури працює з 1962 року. З 1965 року пов'язав свою діяльність з ансамблем «Колос». Працював спочатку баяністом, пізніше хормейстером, а з 1989 року - художній керівник. Під його керівництвом ансамбль „Колос" став лауреатом багатьох всеукраїнських та міжнародних фольклорних фестивалів, оглядів, конкурсів, має десятки престижних нагород. Майже щорічно він презентує українське народне мистецтво у багатьох країнах світу.

У 1991 році вийшла його перша пісенна збірка «Материнська пісня». В основному Олександр Володимирович пише музику на слова волинських авторів, таких як Василь Гей, Ярослав Найда. За вагомий особистий внесок у розвиток народної творчості, активну депутатську діяльність Огородніку Олександру Володимировичу на пленарному засіданні Луцької районної ради було присвоєно звання „Почесний громадянин Луцького району". За свою самовіддану працю Олександр Володимирович нагороджений Почесною грамотою Верховної Ради України, отримав орден „За заслуги" III ступеня. Йому присвоєно звання „Заслужений працівник культури" (1973р.), Народний артист України (1993р.).

Сергій Сафулько - адвокат, заслужений юрист України, член Вищої ради юстиції та засновник адвокатської компанії «Конфідент»

Народився 10 жовтня 1947 року у селі Брани Горохівського району. Закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка за спеціальністю «правознавство». Нагороджений орденом за заслуги III ступеня, заслужений юрист України. Перебував на посадах заступника голови Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури при Кабінеті Міністрів України, був віце-президентом Союзу адвокатів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим запам’ятався 2018 рік відомим волинянам?

Юрист став керівником компанії у далекому 1997 році і з цього часу набув репутації одного з найвідоміших правозахисників Волині.

Михайло Півнюк - директор ДВТП «Волиньфармпостач»

Народився 21 листопада 1959 року. Має звання заслуженого працівника фармації України, яке отримав у 2009 році.

Михайло Півнюк очолює компанію, яка працює на фармацевтичному ринку Волині з 1994 року. Вона стала дітищем колишнього центрального аптечного складу обласного аптечного управління і здійснювало виключно оптову реалізацію медикаментів.

Анатолій Понікарчук – директор ТОВ «Волинь-Кальвіс»

Народився у 1959 р. У 2006-2010 рр. був депутатом Ковельської міської ради.

У 2005 році був нагороджений золотою медаллю Міжнародної кадрової академії «За ефективне управління».

Очолює підприємство, яке професійно займається проблемою енергозбереження, засноване у 2006 році в Ковелі. Фірма заснована на іноземній інвестиції. Співзасновником виступає литовське ЗАТ «Кальвіс». Це підприємство більше багато років виготовляє твердопаливні котли для європейського ринку.

Сергій Федонюк - декан факультету міжнародних відносин СНУ ім. Лесі Українки 

Народився 18 червня 1971 р. в с. Коритниця Локачинського району Волинської області. З 1993 р. працює у Волинському державному університеті імені Лесі Українки на посаді асистента кафедри економічної і соціальної географії, молодшого наукового співробітника лабораторії «Проблеми розвитку регіональних соціально-економічних систем» старшого викладача кафедри економічної і соціальної географії, доцента кафедри міжнародних економічних відносин і міжнародної інформації. З 1998 до 2000 р – заступник декана факультету міжнародних відносин. У 2000-2002 рр. – заступник проректора з навчальної роботи Волинського державного університету імені Лесі Українки. У 2003 р. отримав атестат доцента кафедри міжнародних економічних відносин і міжнародної інформації.

Автор понад 100 наукових публікацій, в т.ч. 10 монографій та навчальних посібників.

Андрій Поручинський - декан біологічного факультету, кандидат біологічних наук, доцент кафедри фізіології людини та тварин СНУ ім. Лесі Українки

Народився 4 вересня 1971 року у місті Червонограді Львівської області. З червня 1995 року працює на кафедрі фізіології людини та тварин Волинського національного університету імені Лесі Українки спочатку на посаді завідуючого лабораторією вікової нейрофізіології, з жовтня 1997 року навчався на стаціонарному відділенні аспірантури зі спеціальності 03.00.13 – фізіологія людини і тварин. У 2000 році достроково успішно захистив кандидатську дисертацію у спеціалізованій вченій раді при Львівському національному університеті імені Івана Франка. У 2000–2002 роках працював на посаді старшого викладача, заступником декана біологічного факультету з навчальної роботи, з 2002 року — доцента кафедри фізіології людини і тварин. Вчене звання доцента кафедри фізіології людини і тварин присвоєне рішенням атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 19 лютого 2004 року. У 2001 році став переможцем конкурсу „Кращий молодий науковець Волині”. У грудні 2005 року обраний на посаду декана біологічного факультету, переобраний у 2013 році де працює і до сьогодні.

Автор понад 80 навчально-методичних та наукових видань, співавтор 1 монографії. Публікації стосуються проблем індивідуальних особливостей електричної активності кори головного мозку людини, впливу різних звукових факторів на електричну активність мозку людини.

Микола Мартинюк – письменник, літературний критик, перекладач, журналіст, науковець, педагог, видавець

Народився 14 березня 1971, с. Залібівка Здолбунівського району Рівненської області. Автор поетичних перекладів з білоруської, болгарської, польської, чеської та російської мов. Поезії перекладені білоруською, болгарською, грецькою, польською та російською мовами.

З жовтня 2004 р. – засновник і директор ПП «Поліграфічно-видавничий дім «Твердиня».

Сергій Мартиняк – Народний депутат України

Народився 4 березня 1971 року в місті Луцьку Волинської області.

З 1993 року розпочав трудову діяльність в якості підприємця. З 1997 року займався підприємницькою діяльністю в м`ясопереробній промисловості.

З 2000 року почав працювати над створенням виробництва з замкненим технологічним циклом і в 2001 році створив ряд вертикально інтегрованих підприємств, що наразі входять до Агропромислової групи «Пан Курчак».

До обрання народним депутатом, працював Головою ТзОВ «Агропромислова група «Пан Курчак».

У 2014 році обраний депутатом VIIІ скликання Верховної Ради України по одномандатному виборчому округу № 20 (Горохівський район).

Петро Пилип’юк - співвласник групи компаній «Модерн-Експо»

Народився в 1971 році у Вінницькій області. У 1993 році закінчив географічний факультет Луцького педагогічного інституту. З 1994 року працював заступником директора приватного підприємства «Модерн». З 1997-го - генеральний директор компанії СП «Модерн-Експо». У 2001 році компанія викуповує недобудований об'єкт радянського оборонпрому - завод «Іскра», де нині розмістили частину виробництва та офіси. Саме ця будівля на межі Луцька нині стала обличчям підприємства - відомого в усьому світі постачальника торговельного і холодильного обладнання.

Одружений, виховує сина і дочку.

Окрім того Петро Пилипюк, став одним з головних ініціаторів створення благодійного фонду «Волинь-2014», який спеціалізується на допомозі бійцям АТО.

Олександр Кралюк - власник мережі «Морячок-Таксі»

Народився 25 жовтня 1971 року в Луцьку. Закінчив вуз за спеціальністю «експлуатація атомних енергетичних установок». Працював на Чорнобильській АЕС, з 2008 року займається підприємницькою діяльністю. У 2011 році очолив підприємство «Автопарксервіс». Нині його ім’я пов’язують із діяльністю мережі таксі «Морячок».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити