image
 |  4 30 Травня 2019 | 15:49

Відомо, чому у Луцьку парковка на Кривому Валі досі не працює (ФОТО)

Автомобільна стоянка на вулиці Кривий Вал досі не працює. Однак в луцькі муніципали повідомили про те, що готові штрафувати за не оплату вартості послуг з паркування.

Так чому не запрацювала парковка у центрі міста? Та чи мають право муніципали штрафувати за паркування на вулиці Кривий Вал? Детальніше ми розповідмо в нашому матеріалі.

На початку травня департамент муніципальної варти Луцької міської ради повідомили у себе на офіційній сторінці в мережі Фейсбук інформацію про те, що на вулиці Кривий Вал запрацювала платна парковка.

Зазначається, що на місці парковки встановили знаки та нанесли відповідну розмітку про обладнання майданчику для платного паркування.

Оплата за годину пакування становить 8 гривень. Тариф затверджений рішенням виконавчого комітету.

У департаменті муніципальної варти Луцької міської ради навели дві статті та попередили, що будуть штрафувати за не оплатою вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування.

«Додатково повідомляємо, що за порушення ч.1 статті 152-1 КУпаП «Порушення правил паркування транспортних засобів, у тому числі неоплата вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування за кожну добу користування» передбачено відповідальність у вигляді штрафу в двадцятикратному розмірі від вартості однієї години послуги з користування тим майданчиком для платного паркування транспортних засобів, на якому знаходиться транспортний засіб у момент порушення.

За порушення ч.2 статті 152-1 КУпАП «Паркування транспортних засобів на місцях, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів, особами, які не мають відповідних пільг (крім випадків, визначених частиною шостою цієї статті), або на місцях, не призначених для паркування відповідних транспортних засобів» передбачена відповідальність у вигляді штрафу в тридцятикратному розмірі від вартості однієї години послуги з користування тим майданчиком для платного паркування транспортних засобів, на якому знаходиться транспортний засіб у момент порушення.

Під неоплатою вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування слід розуміти неоплату вартості послуг з користування майданчиком для платного паркування транспортних засобів більш як за 10 хвилин користування майданчиком для платного паркування транспортних засобів», - йдеться у дописі департаменту муніципальної варти.

Очевидно, департамент муніципальної варти порядку мав на меті зробити анонс того, що у місті діє три інспектори з паркування. Головною метою яких лишається навести лад з порушниками правил дорожнього руху.

Натомість у департаменті повідомили про те, що парковка на Кривому Валі від 9 травня розпочинає свою роботу і за не опланту паркування транспортного засобу інспектори штрафуватимуть.

В КП «Автопарк сервіс», яке відповідно займається облаштуванням та запуском даної автомобільної стоянки, 30 травня, підтвердили, що парковка наразі не працює, по тій причині, що немає усіх дозвільних документів, а також днями розпочне діяти  робоча група з визначення готовності до експлуатації майданчиків. Відповідне розпорядження про створення такої групи  підписав, 29 травня, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт.

До цієї групи входять: Недопад Григорій Вікторович - перший заступник міського голови, голова робочої групи; Туз Веніамін Веніамінович - начальник управління містобудування та архітектури, головний архітектор, заступник голови робочої групи; Соломатін Аркадій Миколайович - т.в.о. директора комунального підприємства «АвтоПаркСервіс»; секретар робочої групи - Козел Володимир Миколайович - начальник відділу інженерно-транспортної інфраструктури департаменту житлово-комунального господарства; Миронюк Анатолій Матвійович - радник міського голови.

Нині на вулиці Кривий Вал, де має в майбутньому діяти автостоянка, встановлені знаки і нанесена розмітка. Також в довідковій КП «Автопарк сервіс» запевнили, що муніципали штрафують лише у випадку порушення ПДР і в жодному разі не за несплату паркування. А своїм дописом у соцмережі, муніципали лише хотіли анонсувати про роботу інспекторів із паркування.

Відповідно до розпорядження Пустовіта про створення робочої визначення готовності до експлуатації майданчиків від 29 травня свідчить про те, що допис департаменту муніципальної варти Луцької міської ради не зовсім відповідає дійсності і штрафувати за не оплату з паркування інспектори не мають права.

Отож, парковка у центрі Луцька на вулиці Кривий Вал досі не працює. Таким чином, парковки на Кривому Валі, вулиці Сенаторки Левчанівської та району «Старого міста» - лишаються безкоштовними для людей, а також тими які не приносять жодної копійки до бюджету міста.

Тим більше, луцькі муніципали не мають права штрафувати за не оплату з паркування, лише за порушення ПДР.

Фото паркоманта 9 травня 2019 року.

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити