image
 |  4 31 Липня 2021 | 17:54

Російська мова і російська церква в Україні — «кощієва голка» московитів. Зрештою, як і українців

Діяльність московської церкви в Україні ми злочинно, по відношенню до себе, недооцінюємо.

Коли москалі ліквідовували Січ на Зелені Свята!!! Символічно, правда ж? 1775 р., найважливішу роль у її безкровній, для них, здачі відіграв настоятель Січової церкви - архімандрит Володимир Сокальський. Саме під впливом його промов, вийшовши до козаків у повному святковому священицькому вбранні і з хрестом у руках, козаки відмовились чинити збройний опір.

''Убойтеся Бога! Що ви думаєте, діти? Ви Християни і підіймаєте руки проти Християн; ви Християни і прагнете пролити кров єдиноутробну! Убойтеся і відступіться від такого начинання: видно, доля наша така, і ми отримаємо від Бога достойно по ділам нашим! Ось вам хрест, i Розіп'ятий на ньому, і якщо ви його не послухаєте, то всі загинете несподівано''.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заразний приклад: після Онуфрія священник РПЦвУ кидав вірянам яйця і на Волині (ВІДЕО)

Чи змінилась тактика та стратегія московитів за триста літ? Може, риторика їхніх пропагандистів у рясах? Як і тоді, так і зараз їхня так звана церква відіграє ключову роль у загарбанні та опануванні московитами чужих територій, підкоренню инших народів. РПЦ - це державний орган Московії, а ''попи'' - офіцери у цій державній розвідувально-ідеологічній силовій структурі з відповідними ''вислугами'' років, званнями, чіткої ієрархією, яка заведена у силових відомствах та держорганах.

На так званому соборі РПЦ, організованому за наказом Сталіна, його делегатами були виключно, наголошую!!! виключно працівники каральних органів СССР, що працювали під виглядом сановників РПЦ. Всі посади в ієрархії РПЦ - це посади офіцерів ФСБ, з погодженням світської влади Московії, зараз це - пуйло.

І ця традиція пішла не від нього і навіть не від сталіна. Того ж В.Сокальського розпорядилася висвятили в архімандрита Катерина!!! Не ієрархи церковні, а світська влада наказала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митрополит «московської» церкви вкрав гроші парафіян і втік до РФ

Наступне: московити завжди чітко дотримуються правила у фінансуванні своєї структури на окупованих або запланованих до окупації територій - перекладаючи це на плечі місцевого народу, на його ресурси. Відшуковують на місцях корисних багатих ідіотів, лобіюють ухвалення законів у державі, рішень місцевої влади, тощо, які би фінансово утримували цю ракову пухлину собі на погибель. Між іншим, В. Сокальському 300 тогочасних рублів платили в рік з козацької!!! скарбниці.

Що маємо зараз в Україні? Абсолютно все, що й було триста років тому. Під лекало. ''РПЦ'' ні за минулої, ні за теперішньої влади не має жодних втрат в Україні. Пільгові комунальні платежі, звільнена повністю від оподаткування, від сплати земельного податку, фінансово підтримувана владою, бізнесменами - громадянами України. Ба більше, не перейменована у ''РПЦ'' в Україні.

Україна не перекрила доступ ні до фінансів, ні так званому ''богослужінню'' в Україні громадянам із ФСБ Московії, вільному доступі їхніх ідеологічних та пропагандивних ворожих матеріалів. Ба більше, їхні агенти впливу планують проштовхнути Закон про військове капеланство, де ця ФСБ отримає доступ до всіх силових структур України. З кожної ''єпархії'' - РПЦ уже зараз виділили для цього по 30 своїх агентів для підривної та розвідувально-диверсійній діяльності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В‘язня Кремля Олега Приходька нарешті знайшли, — Олег Тягнибок

Які мали би бути наші кроки? Закон про функціонування церкви з центром у країні агресора. Закон про перейменування УПЦ МП в РПЦ в Україні. Закон про кримінальну відповідальність за пропаганду русміра, прирівняти до пропаганди нацизму, комунізму та тероризму. Їхнє фінансування - це фінансування тероризму. Ліквідація всіх пільг та введення земельного податку під існуючими та заборона на виділення земель під наступні блок-пости ФСБ-РПЦ, загальне оподаткування їхньої діяльності зі сплатою всіх обов'язкових платежів, взяття на облік СБУ працівників РПЦ-ФСБ в Україні, з обов'язковою здачею ними декларацій. Розгін силових ''православих'' структур, таких, як були Оплот в Харкові чи теперішньої Радомір в Запоріжжі. Ліквідація ''охоронних'' фірм, що діють при ФСБ-РПЦ в Україні.

Це треба було зробити вчора, в 2014-15 рр., можна нині, але зробити. Звісно, якщо ми хочемо перемогти, а не розділити долю Калнишевського.

І ходи їхні по наших містах - це смотр рядов, їхні військові навчання на планіруємой територіі акупациі.

Рускій ізик і руская церкофь в Україні - кощієва голка московитів, зрештою, як і наша...

Андрій МІЩЕНКО,

політолог, народний депутат України VII скликання від ВО "Свобода"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль направив Україні ноту протесту через декомунізацію радянської зірки у Львові

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити