image
 |  2 23 Березня 2021 | 20:40

Відсторонення від занять не щепленої за віком дитини є законним, – Верховний Суд

Відсторонення від занять у школі чи дитячому садку дитини, яка не щеплена за віком, – законне. До цього вдаються задля безпеки інших дітей.

Про це повідомляє «24 канал».

У Верховному суді залишили без змін рішення, в якому оскаржували відсторонення від занять учениці ліцею, що була не щеплена за віком.

Відповідно до закону про освіту діти мають право на безпечні та нешкідливі умови навчання, змісту і праці, а також зобов'язані відповідально і дбайливо ставитися до власного здоров'я, та здоров'я тих, хто їх оточує.

Попри те, що закон дозволяє батькам відмовитися від проведення обов'язкових щеплень дитині, у справі учениці індивідуальне право на відмову від вакцинації протиставили загальному праву суспільства та інших батьків з дітьми.

Тому в суді зауважили, що право дитини на освіту тимчасово обмежили через громадські інтереси. Однак його не порушили, адже для дітей, які не можуть відвідувати навчальний заклад за відсутності щеплень, є альтернативні способи для навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні заборонили ходити без масок вулицями?

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити