image
 |  5 30 Вересня 2018 | 14:18

«Віра» зі зброєю: Московський патріархат звозить до Києва «тітушок»





28 вересня керівники відділів безпеки УПЦ МП (у них, виявляється, є своя “служба безпеки”) прийняли рішення про початок пікетів і провокацій поблизу місць проживання екзархів Константинопольського патріархату, котрі прилетіли у Київ у справі Томосу.


Про це повідомив у “Фейсбук” відомий блогер та волонтер Роман Сініцин, - інформує "Вголос".








“На 1 жовтня звозять з регіонів і мобілізують у Києві своїх біснуватих прихожан і спортіків (різні підконтрольні охоронні фірми). Є представники УПЦ (агенти ФСБ), які вчора прийняли таке рішення, власне це кервіники “відділів безпеки”, простігоспаді, цієї фсб-шної структури”, – каже Сініцин, публікуючи імена цих священнослужителів:


– о. Михайло Варахоба (Хмельницька єпархія),
– о. Сергій Грицаюк (Житомирська єпархія),
– о. Георгій (Тернопільська єпархія),
– о. Віктор Земляний (Рівненська єпархія),
– о. Олег Точинський (Волинська єпархія),
– о. Василь (Івано-Франківська єпархія)
– о. Олексій Радіонов (Сумська єпархія).
“Що я хочу сказати. Адреси проживання і місця перебування цих і інших мракобєсів в рясах відомі. Велика кількість священників в УПЦ МП зрозуміли, що діла не буде і зливають інформацію активістам і в УПЦ КП, куди збираються переходити разом з своїми приходами у разі надання Томосу.

Уся ця гундяєвська шарашкіна контора зараз тріщить по швах і скоро лусне. Але наостанок вони вирішили ще побриткатись, з тітушньою, зброєю і кровопролиттям”, – зазначає волонтер.
“А ще наснилось сьогодні, що там, за відомими адресами, зовсім згодом щось згорить або з вищеперерахованими фесерами щось трапиться непоправне. В разі, якщо в Києві ці ідіоти таки підуть на провокації щодо екзархів, та й взагалі”, – додає волонтер.

Нагадаємо, на початку вересня у рамках підготовки до надання автокефалії Православній Церкві в Україні Вселенський Патріархат призначив своїх Екзархів у Києві: Архиєпископа Даниїла Памфілійського зі Сполучених Штатів та Єпископа Іларіона Едмонтонського з Канади.
Наступного дня синод Російської православної церкви виступив із заявою, в якій висловив «рішучий протест і глибоке обурення» у зв’язку рішенням Константинопольського патріархату призначити у Києві двох екзархів (повірених). Заяву розміщено на сайті Московського патріархату.
25 вересня, московські попи знову заявили, що «Україна – це їхня канонічна територія» та вони вимагають від Константинополя відкликати своїх екзархів, які готують УПЦ КП до надання томосу. 
У Константинопольському патріархаті заявили, що УПЦ МП не має права «виганяти» екзархів з України.
Сьогодні в ЗМІ з’явилася стенограма зустрічі Вселенського Патріарха Варфоломія та Московського Кіріла, що відбулася 31 серпня у Стамбулі. На цій зустрічі Російський патріарх Кіріл звинувачував українську владу у підкупі Вселенського Патріархату, а Варфоломій наголошував на систематичній брехні РПЦ та праві України на незалежність.




Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити