image
 |  0 13 Вересня 2022 | 15:17

Відстрочку від призову для "заброньованих" працівників можна продовжити

Уряд передбачив можливість подовження на два місяці чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації.

Йдеться про відстрочки, надані рішеннями міністерства економіки в березні-квітні. Їхній термін спливає у вересні-жовтні. Мінекономіки може лише один раз прийняти рішення щодо продовження відстрочки терміном до двох місяців, повідомили у пресслужбі міністерства.

"Це рішення уряду дозволяє забезпечити сталу та ефективну роботу органів державної влади, місцевого самоврядування. А також підприємств та організацій, які нині працюють на перемогу в тилу", – міністр економіки Юлія Свириденко.

Мінекономіки вже надало інструкцію щодо продовження строку дії відстрочок.

Міністерство рекомендує керівникам підприємств, установ та організацій насамперед проаналізувати, чи дійсно необхідно продовжити відстрочки.

Потім написати подання у довільній формі до органу, за поданням якого прийнято рішення мінекономіки про бронювання військовозобов'язаних. Пропозиції щодо продовження строку дії відстрочок повинні містити дати, номера і назви рішення або наказу мінекономіки про бронювання. А також обґрунтування необхідності продовження строку дії відстрочки.

За результатами опрацювання цих пропозицій мінекономіки ухвалить рішення. Відстрочка може бути продовжена на термін до двох місяців. Працівникам, які звільнені з органу державної влади, іншого державного органу, підприємства, установи, організації, відстрочку анулюють. Пропозиції у міністерстві можуть також відхилити.

"Повторне продовження строку дії відстрочки не допускається. Відповідальність за включення військовозобов'язаних до пропозицій та організацію їх бронювання на період мобілізації та на воєнний час покладається на керівників органів державної влади, інших державних органів, підприємств, установ і організацій", – йдеться в листі міністерства.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити