image
 |  171 12 Серпня 2024 | 11:52

Виганяв з дому матір: на Волині судили чоловіка

На Горохівщині син регулярно ображав матір та виганяв її з дому. Йому призначили за це умовний термін.

Про це йдеться у вироку Горохівського районного суду, пишуть Волинські новини, повідомляє  "ВолиньUA".

Андрій В. неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за фактами психологічного насильства над своєю матір’ю. Проте чоловік на шлях виправлення не став і знову став допікати останню. Подібний випадок зафіксували у серпні торік.

Зокрема, удома син ображав жінку нецензурними словами, принижував її і намагався вигнати з будинку. Домашнє насильство призвело до психологічних страждань, а також погіршення якості життя матері. Згідно з висновками експерта, через психологічні страждання у потерпілої підвищена тривожність, погіршення сну, апетиту, загального самопочуття.

Обвинувачений вину в інкримінованому повністю визнав, підтвердивши, що неодноразово вчиняв домашнє насильство. Щиро розкаявся, просив вибачення, стверджував про бажання виправитися.

Як пояснила матір, конфлікти з сином виникали через те, що він вживав алкогольні напої та наркотики. Твердила: останні пів року обвинувачений покинув погані звички, а його поведінка змінилася. Будь-яких претензій до нього не мала. Просила суворо не карати, а обмежитися умовним терміном.

Суд врахував, що обвинувачений є особою молодого віку, характеризується негативно, перебуває на обліку у психіатра та нарколога.

У підсумку Андрія В. визнали винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 КК України. Йому призначили обмеження волі на 2,5 року. Але вирок замінили двома роками іспитового строку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відома українська співачка різко висловилася про зрадницю Лорак

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити