image
 |  4 8 Березня 2021 | 19:28

Вихідний на 8 березня виглядає нелогічно, – Інститут нацпам'яті

Глава Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович вважає, що вихідний день в Україні на свято 8 березня виглядає нелогічним.

Про це Дробович заявив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Позиція Інституту така: якщо це був день, в тому числі, боротьби за трудові права жінок, то вихідний день у день перемоги трудових прав жінок виглядає дуже нелогічно. Тому це не обов'язково має бути вихідний день", - йдеться у прямій мові Антона Дробовича.

Глава УІНП розповів, що в Україні завершується робота над законопроєктом про свята і пам'ятні дати, і під час громадського обговорення всі зможуть висловитися, чи хочуть вони неробочий день.

Однак, на його думку, українці підтримають вихідний день, тому що "люблять вихідні".

У той же час, Дробович вважає, що скасування вихідного на свято 8 березня – "не настільки принципова тема, як те, якими смислами його наповнювати", - зазначає "УП".

"Питання, чи сповідувати традиції радянської людини – "весна, краса"?.. Ні, це не сприймає багато людей, до речі, не сприймають і люди старшого віку цю радянщину", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа «вагнерівців»: ЦРУ США шукало «крота» в Офісі Зеленського, – генерал СБУ (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити