image
 |  178 22 Квітня 2024 | 15:52

Вихваляв путіна на літургіях. Настоятель храму УПЦ МП на Хмельниччині отримав підозру

На Хмельниччині правоохоронці викрили настоятеля храму Шепетівської єпархії УПЦ МП, який розпалював релігійну ненависть та виправдовував війну Росії проти України.

Про це інформує Служба безпеки України, - пише ВолиньUA.

Повідомляється, що після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну клірик проводив літургії, під час яких вихваляв Путіна та звинувачував у війні українську владу.

Також протоієрей поширював на власній сторінці "Вконтакте" російські фейки про війну в Україні та міжконфесійні відносини у країні.

За даними слідства, війну Росії проти України чоловік називав "громадянським конфліктом" та ображав парафіян інших релігійних громад. Ініційована Службою безпеки експертиза підтвердила факти злочинних дій клірика.

Правоохоронці повідомили клірику підозру у порушенні рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками, а також у виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 5 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони призупинять наступ росіян у разі швидкого прибуття допомоги США

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити