image
 |  0 16 Січня 2019 | 15:11

Викрили банду хакерів, що через інтернет обкрадали клієнтів банку

Кіберполіція викрила банду злочинців, які за допомогою мобільного банкінгу крали гроші клієнтів одного з українських банків.

Про це повідомляє департамент кіберполіції.

За його даними, до правоохоронців звернулася служба безпеки банку із скаргою на несанкціоновані списання грошей з особистих рахунків клієнтів.

Працівники карпатської кіберполіції встановили, що крадіжки здійснювала злочинна групи, до якої входило троє мешканців Івано-Франківська. Вони розробили шахрайську схему перерахунку грошей клієнтів на свої рахунки в іншому банку.

"При цьому несанкціоноване списання коштів було можливе лише завдяки мобільному додатку, установленому на мобільний пристрій чи комп’ютер клієнта банку", - розповідають поліцейські.

За їхніми словам, вдома у злочинців провели обшуки, під час яких було вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони, носії інформації, банківські картки та чорнову документацію. Все це відправили на експертизу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацбанк оприлюднив список нелегальних обмінників

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Підозрюваних взяли під домашній арешт. Їм загрожує до восьми років ув’язнення.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити