image
 |  0 18 Березня 2020 | 13:59

Викрили масштабну корупційну схему на одному з держпідприємств

Правоохоронці викрили масштабну корупційну схему в державному підприємстві “Електроважмаш”.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Зазначається, що співробітникам НАБУ вдалося виявити 5-ох організаторів незаконної діяльності, яка завдала державі збитків на суму 13, 7 мільйонів гривень.

Як стало відомо, правоохоронці підозрюють у вчиненні злочинних дій двох заступників директора “Електроважмаш”, керівника управління заводу,кінцевого бенефіціара та директора чеської компанії.

Відповідно до офіційної інформації, керівництво держпідприємства з 2017 року продавало за заниженими цінами запчастини реального сектору економіки за посередництва підконтрольної їм компанії з Чехії.

Читайте також: В Італії знайшли ліки від коронавірусу: препарат проти ревматоїдного артриту «Тоцілізумаб»

Таким чином вони продали запчастин на загальну суму 600,3 тисячі євро, тоді як чеська компанія перепродала цей товар до Литви за майже у двічі вищою ціною – 1,22 млн євро.

Повідомляється, що усім посадовцям повідомили про підозру у скоєнні злочину за ч. ст 2.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) ККУ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити