image
 |  0 12 Травня 2020 | 15:11

Погуляйко надав фірмі екскерівника Волинської митниці землю в заказнику

ТОВ «ВЕСТА М» надали у довгострокове тимчасове платне користування терміном на 20 років лісову ділянку площею 2,3 га, яка перебуває у постійному користуванні ДП «Турійський лісгосп».

Про це йдеться у розпорядженні голови Волинської ОДА №263 від 8 травня 2020 року.

Зокрема, йдеться про ділянку, яка знаходиться не території загальнозоологічного заказника місцевого значення «Озерянський». Використовуватися вона повинна з метою культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей.

Разом із тим, відповідно до Положення про загальнозоологічний заказник місцевого значення «Озерянський» Турійського району Волинської області, на території заказника забороняється передача його у господарське використання, оренду, надання земельних ділянок під забудову тощо.

До того ж, заборони на подібніі дії в межах природно-заповідного фонду, яким є загальнозоологічний заказник, місяться у вимогах Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» та Закону України «Про природно-заповідний фонд України».

Тим не менше, цю ділянку надають фірмі ТОВ «ВЕСТА М» у довгострокове тимчасове платне користування без вилучення у постійного лісокористувача.

До слова, одним із засновників та безпосереднім керівником ТОВ «ВЕСТА М» є діючий депутат Волинської обласної ради Роман Микитюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Жрать хатітє?» – «донецькі» у Волинській ОДА «з'їхали з котушок» (ВІДЕО)

Принагідно зазначимо, що в листопаді 2019 року цю ж ділянку вже надавали ТОВ «ВЕСТА М», проте після проведення відповідної перевірки органами прокуратури відповідне розпорядження попередньогого очільника Волинської ОДА в січні 2020 року було скасоване.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити