image
 |  4 9 Вересня 2020 | 10:28

Випробування вакцини від COVID-19 призупинили через незрозумілу побічну хвоpобу добровольця

Англо-шведська фармацевтична компанія AstraZeneca призупинила всі випробування своєї вакцини від коронавірусу через незрозумілу хворобу одного з добровольців.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Це стандартний запобіжний засіб під час випробувань вакцин, призначений для того, щоб експериментальні вакцини не викликали серйозних реакцій у добровольців, повідомляє CNN.

«Це нормальна дія, яка має відбуватися щоразу, коли під час одного з випробувань виявляється потенційно незрозуміле захворювання, поки воно розслідується, щоб забезпечити цілісність випробувань. У великих випробуваннях хвороби будуть виникати випадково, але їх потрібно перевіряти ретельно й незалежно», – пояснили розробники.

Вакцина AstraZeneca – одна з трьох вакцин проти коронавірусу, що перебувають на третій стадії випробувань у США. Нагадаємо, що вона показала обнадійливі результати під час тестувань на людях.

Як повідомляв OBOZREVATEL раніше:

шведсько-британська фармацевтична компанія AstraZeneca почала фінальні клінічні випробування препарату для профілактики й лікування коронавірусу COVID-19.

Уряд США замовив 300 мільйонів доз потенційної вакцини від COVID-19, яку розробляє компанія AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом.

Україна планує подати заявку на отримання вакцини від нового типу коронавірусу, яку після проведення відповідних клінічних випробувань буде поставляти британська компанія AstraZeneca.

Керівник італійської біотехнологічної компанії Irbm П'єро Ді Лоренцо назвав вартість однієї дози вакцини (2-3 євро), розробленої AstraZeneca.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не чекали? ВООЗ закликала світ готуватися до нової пандемії

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити