image
 |  0 19 Червня 2021 | 21:18

Вірус не пройде: назвали сім продуктів для підвищення імунітету

Під час пандемії вкрай важливо підтримувати імунітет. А літо-відмінний час, щоб робити це за допомогою певних продуктів.

Лікар-дієтолог, кандидат медичних наук Дар’я Русакова розповіла, що потрібно включити в свій раціон харчування, – пише Свідок.

У бесіді з Nation News фахівчиня зазначила, що, в першу чергу, влітку потрібно їсти багато овочів, фруктів, ягід і зелені.

“Ці продукти багаті не тільки вітамінами, але і антиоксидантами, харчовими волокнами, які сприяють здоров’ю кишечника, а як відомо, здоровий кишечник забезпечує імунний захист”, – пояснила Русакова. Також вона зазначила, що не варто забувати про білкову їжу, рибу, нежирне м’ясо, молочні та кисломолочні продукти.

Серед головних продуктів для підтримки імунітету і захисту від вірусів Русакова зазначила:

– свіжа цибуля;

– часник;

– помідори;

– гранат,

– абрикос;

– персик;

– черешня.

“Однак не можна накопичити імунітет і наїсти влітку на весь рік, тому необхідно щодня в свій раціон включати не менше 400-500 г свіжих овочів і фруктів, бажано, щоб вони були сезонними, тому як в них максимум користі”, – підсумувала фахівчиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені визначили продукти, що розвивають пам’ять та увагу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити