image
 |  13 21 Січня 2019 | 16:44

Вишуканий та інтелектуальний: огляд стильного Аudi Q8 50TDI Quattro

Вишуканий, інтелектуальний та стильний позашляховик Аudi Q8 50TDI Quattro подарує його власникам легкість керування та відчуття комфорту.

Друзі, продовжуємо тему огляду авто і сьогодні Вашій увазі пропонуємо короткий огляд купеподібного кросовера компанії Audi, свої враженнями від авто у мережі Фейсбук поділився луцький фотограф Олександр Харланов.

І так поїхали… Автомобіль дебютував 5 червня 2018 року на Шанхайському автосалоні. Audi Q8 стала першою моделлю позашляховика, розробленою новим керівником Audi з дизайну, Марком Ліхтей, і відкриває нову мову дизайну для позашляховиків цієї серії Audi і для бренду в цілому. Велика решітка радіатора з горизонтальними планками, і лінії Q8 натхненні ралійних автомобілем Audi Quattro з 1980-х років. Надає своєрідної вишуканості та різкості для автомобіля. 

«Протестувати новинку Аudi Q8 50tdi Quattro вдалось в реальних міських умовах Львову. Погода сприяла для нашого тесту , на вулиці йшов лапатий сніг і ми вирушили на високий замок, щоб в дії перевірити легендарний повний привід Quattro!

Перше враження - це легкість керування п'яти метровим авто вагою понад 2 тонни, також на високому рівні шумо та віброізоляція, пневмопідвіска чудово справлялась з львівською бруківкою та трамвайними коліями і абсолютно не передавала відчуття дорожнього покриття в салон. Взагалі Audi Q8 має імідж спортивного авто, але ця спортивність ніяк не вплинула комфорт пересування», - ділиться враженнями Олександр.

Щеб пак, в основі нової моделі, як і Audi Q8, лежить платформа MLB Evo другого покоління (двохважільна підвіска спереду, багатоважільна ззаду). Її ж носить і молодший Q7.

Всі версії Q8 оснащені постійним повним приводом quattro з механічним міжосьовим диференціалом, який розподіляє в нормальних умовах тягу в співвідношенні 40:60 (передня вісь/задня вісь).

«У базі» встановлені керовані амортизатори, а за доплату можна отримати адаптивну пневмопідвіску з регулюванням жорсткості і можливістю збільшення кліренсу на 90 мм.

У базове оснащення входить рульове управління з прогресивною характеристикою. Опція - повнокероване шасі з кутом відхилення задніх коліс до п'яти градусів. На малих швидкостях система скорочує діаметр розвороту, на високих - підвищує стабільність.

«Круті підйоми на дуже слизькій від снігу бруківці ми додали без жодних труднощів Quattro робив це граючись ))) Також помітив одну особливість Аudi Q8 - її поважають на дорозі😎 , за не великий час тесту приблизно 30хв. мені три рази давали дорогу інші водії , можливо хотіли краще роздивитись це сучасне авто😃 )))», - коментує Олександр Харланов.

Кросовер Audi Q8 50TDI Quattro готовий розігнатися до 100 км/год за 6,2 секунди.

Що ж поглянемо на характеристики авто:

  • авто: Audi Q8 50TDI Quattro
  • потужність : 286 к.с
  • крутний момент : 602 Нм
  • розгін до 100км : 6.2с.
  • максимальна швидкість: 245км/год.
  • середній розхід : 6.8л.
«Нажаль спробувати 3.0 tdi на повну потужність не було змоги, але декілька раз, не надовго, я натискав сильніше на педаль газу і вся його потужність прокидалась, але сніг та міські умови змушували дуже швидко тиснути на гальма», - розповідає Олександр.

Інтелектуальна та сучасна Аudi Q8 50tdi Quattro .

Управління MMI touch response означає мінімізацію кількості реальних кнопок. Вони замінені віртуальними з тактильним відгуком у вигляді вібрації екрану. Є розпізнавання голосу. Мультимедійна система MMI navigation plus, в яку входить модуль зв'язку Audi connect з підтримкою стандарту LTE Advanced і хот-спотом Wi-Fi, у всіх комплектаціях буде стандартною в Німеччині. Також нова «кушка» запропонує ряд функцій на базі зв'язку Car-to-X (використовується інформація з інтелектуальної мережі машин Audi).

У вимкненому вигляді всі вони маскуються під глянцеві декоративні вставки.

Бортові системи автопілотування засновані на аналогах від седана Audi A8. У набір входить лазерний сканер, який укупі з радарами і камерами стежить за обстановкою на дорозі. Машина вміє самостійно їхати в межах смуги, перебудовуватися і заїжджати в гараж по сигналу зі смартфона.

Само собою, деякі новації до «серії» не дійшли. Дверні ручки у кросовера - звичайні, а не сенсорні. Та й оформлення кузова стало менше помітним. Але погодьтесь, на фоні попередніх характеристик «розумного авто» - це виглядає не досить вагомими аргументом щоб не сподобатися своєму власнику.

Зовнішність, яка заворожує.

Кросовер Audi Q8 отримав алюмінієву просторову раму. Споряджена маса «к'ю-восьмого» повинна бути на 300 кг меншою, ніж у нинішньої моделі Q7.

Також новинка має більш просторий салон. А головне, вона дає більше простору над головами задніх пасажирів - що актуально для купе-кросоверів.

Радимо ознайомитися з розумним, швидким та потужним пікапом «Ford F-150 Raptor», який змусить Ваше серце битися частіше.

Виробники пропонують лише бензинові двигуни V6 і V8 з турбонаддувом або приводним нагнітачем, а також турбодизелі (аж до трьох турбокомпресорів). На вершині лінійки буде знаходитися модифікації Audi SQ8 і RS Q8, перший з турбодизелем а другий з наддувним мотором V8 4.0 потужністю до 620 сил. Словом, буде з чого вибрати)

В Інгольштадті планують продавати по 25 тисяч подібних машин щорічно. Конкурентами Audi Q8 будуть BMW X6 і Mercedes-Benz GLE Coupe.

Вартість в Україні Audi Q8 50TDI Quattro становить 2 761 624 гривень.

Підписуйтесь на сторінку Інстаграм Олександра Харламова там 

Автор: Андрій Білан.

Фото: Олександр Харланов.

   

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити