image
 |  0 12 Листопада 2022 | 16:16

Війна: показали свіжі карти боїв в Україні

Збройні сили України продовжують успішний контрнаступ у Херсонській області. Україна повертає контроль над усіма населеними пунктами на правому березі Дніпра.

Водночас на Донбасі не припиняються важкі бої та штурми ворога, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW.

ЗСУ завершують звільнення правобережжя Херсонської області після відступу звідти російських окупантів. Контингенти солдатів російської армії, які залишаються на західному березі, ймовірно, розкидані та намагаються втекти. Тим часом українські сили підійшли до річки, де загарбники здійснюють диверсійну діяльність невеликими групами.

Американські аналітики не можуть точно сказати, скільки російських солдатів наразі залишилося на західному березі Херсонщини. За даними російських джерел, відступ тривав три дні. ISW вважає всю західну частину Херсонської області звільненою територією, оскільки російська сторона позбавила себе здатності утримувати місцевість на правому березі Дніпра.

Відхід військ РФ на лівий берег розкритикували російські "воєнкори", однак серед деяких блогерів звучать виправдувальні фрази, що відступ був викликаний необхідністю.

У Луганській області ЗСУ й надалі протидіють операціям РФ у напрямку Кремінної та Сватового. Російські сили відбили атаки ЗСУ в межах 28 км на північний захід від Сватового біля Ягідного, Киселівки та Володіївки.

ЗСУ проводили напади на російські сили в Куземівці, що у 13 км на північний схід від Сватового та на лінії Піщана – Стельмахівка, в межах 17 км на північний захід від Кремінної біля Червонопопівки та Площанки.

ЗСУ відбили російські напади в межах 15 км на північний захід від Сватового, за 22 км на північний захід від Кремінної та за 12 км на південь від населенного пункта недалеко від Білогорівки. У районах неподалік Лисичанська тривають важкі бої.

Російські війська продовжували наземні напади на Бахмут та Авдіївку 11 листопада. ЗСУ відбивали ворожі атаки біля Соледара, Бахмута та на південь від Бахмута неподалік Андріївки. Водночас війська РФ відбили українську контратаку на південь від Бахмута у бік Зайцева та Одрадівки.

Сили оборони України відбили російські наземні атаки на північ від Авдіївки біля Красногорівки, на захід від Авдіївки, недалеко від Первомайського, на південь від Авдіївки, недалеко від Опитного і Мар'їнки, а також південного заходу від Авдіївки, недалеко від Невського.

В РФ стверджують, нібито окупанти захопили Опитне та взяли штурмом Павлівку, хоча кадри з геолокацією показують, що російські війська піднімають прапор у південно-східній околиці селища. Погані погодні умови та важкі втрати, ймовірно, мають і продовжуватимуть перешкоджати російським територіальним досягненням поблизу Вугледару, як раніше оцінювали в ISW.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити