image
 |  2 22 Червня 2022 | 19:42

Військові білорусі розмістили на кордоні з Україною дерев'яні муляжі танків

Підрозділи збройних сил республіки білорусь розміщують в прикордонних з Україною районах дерев'яні муляжі танків.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник на брифінгу у середу, передає кореспондент УНН.

«Як і раніше, визначені підрозділи білоруської армії у складі до семи батальонів продовжують виконувати завдання з так званого посилення україно-білоруського кордону», - повідомив Мотузяник.

З його слів, йдеться про Брестську і Гомельську область.

Основні зусилля білоруські військові там зосередили на веденні розвідки, інженерному обладнані позицій, а також охороні ділянки державного кордону. При чому почали залучати туди військовослужбовців строкової служби, за значив речник МОУ.

«З метою проведення заходів оперативного маскування і демонстрації своєї присутності, підрозділи збройних сил республіки білорусь розміщують в прикордонних з Україною районах дерев'яні муляжі танків», - сказав він.

Окрім того, зі слів Мотузяника, триває перевірка бойої готовності у збройних силах республіки білорусь, яка триватиме орієнтовно до 25 червня цього року.

Він додав, що загроза завдання з території республіки білорусь ракетних ударів по території України наразі все ще зберігається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни стратили журналіста Левіна

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити