image
 |  0 1 Листопада 2019 | 06:55

«Визнання» анексії Криму підлаштувала ФСБ, - Джемілєв про Земана

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв прокоментував скандал з буцімто визнанням чеським президентом Мілошом Земаном анексії Криму. За його словами, це все було звичайною провокацією з боку російської ФСБ.

Росіяни часто вдаються до таких кроків, намагаючись таким чином легалізувати анексію Криму, - розповів Мустафа Джемілєв у коментарі виданню "Крим.Реалії".

Про те, що Земан буцімто визнав анексію Криму повідомляла проросійська кримська організація "Къырым бирлиги". Втім Джемілєв підкреслив: Земан міг навіть не знати про присутність представників такої на урочистостях до 101-ої річниця створення Чехословаччини.

"Не думаю, що Земан взагалі знає, які там були організації. Зрозуміло, що всю цю інформацію надає ФСБ. Вони проштовхують цих людей у різних країнах, нав'язують їх, щоб хоч якось намагатися легалізувати анексію Криму, – пояснив лідер кримських татар.

Крім того, він висловив стурбованість присутністю проросійськи налаштованих людей у чеському політикумі. За його словами, дуже сумно, коли меншість вдається до речей, які наносять шкоду престижу європейської держави.

"Загалом Чехія, її уряд, представники у міжнародних організаціях виступають проти окупації Криму, підтримують санкції проти країни агресора. Натомість президент, як біла ворона, робить заяви або вчинки, які вигодні Путіну. Дуже шкода", – резюмував Мустафа Джемілєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний чеський президент визнав Крим частиною Росії

Що відомо про новий скандал з чеським президентом?

Як повідомляє "24 канал", проросійська кримська організація "Къырым бирлиги" похвалилася візитом до Чехії, де взяла участь в офіційних заходах разом з місцевою владою. Ба більше, заявила, що Мілош Земан буцімто визнав Крим "частиною Росії".

Українське представництво у Чехії висловило протест через участь у заходах невизнаної організації та заявило, що розглядає такі дії як чергову провокацію.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити