image
 |  0 27 Березня 2020 | 18:47

Влада має виробити чіткі правила роботи підприємств в умовах карантину, – депутат Волиньради

Влада має розробити чіткі правила та інструкції щодо діяльності підприємств харчової промисловості в період карантину.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» повідомив депутат Волинської облради від фракції ВО «Свобода» Юрій Цейко.

Депутат звернув увагу на те, що підхід уряду до правил роботи різних підприємств та установ у період карантину носить узагальнений характер. А це створює значні труднощі у діяльності підприємців.

«Візьмемо до прикладу харчову промисловість. Люди звикли до певного асортименту харчових продуктів у магазинах. Але в нинішніх умовах невизначеності і відсутності чітких рекомендацій щодо роботи підприємств харчового сектору, через певний час ми можемо стикнутися з дефіцитом окремих продуктів. Адже для підприємств немає інструкцій як працювати в період карантину. Неправильно, коли директор чи власник на власний розсуд має визначати правила роботи. Як працювати, чи виходити працівникам на роботу та інше. І при цьому ризикувати отримати потім штраф з боку держави. Відсутня державна політика у цій сфері обернеться дефіцитом продуктів та ростом цін», - зауважив Юрій Цейко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинь розділять на чотири райони

Також він додав, що влада мала б тісно працювати з бізнесом, аби виробити алгоритм захисту від поширення коронавірусу і в той же час не допустити економічного колапсу.

«Ми маємо чітко знати, як захистити себе від потенційних носіїв вірусу. Мати інформацію щодо людей, які повернулися з-за кордону і їх родичів, які можуть працювати на підприємстві. Тоді бізнес буде вживати адекватних заходів, відправляти певні категорії працівників на карантин. Але при цьому не зупинятися. Для цього потрібна тісна співпраця влади і підприємців».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити