image
 |  0 17 Травня 2018 | 08:16

Влада не буде ремонтувати районний будинок культури у Володимирі-Волинському

У Волинській ОДА відсіяли проект Володимир-Волинської РДА щодо реконструкції даху районного будинку культури, який протікає.
Про це 17 травня 2018 року повідомляє власкор «ВолиньUA».
Такою є відповідь Департаменту впровадження пріоритетних проектів регіонального розвитку Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ на запит журналіста «ВолиньUA».
Законом України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» Мінрегіону передбачено державний фонд регіонального розвитку в обсязі 6 млрд. гривень, з них Волинській області - 192 млн. гривень.
Волинською облдержадміністрацією надано Мінрегіону перелік з 23 проектів на весь доведений обсяг коштів. До цього переліку не включений проект реконструкції даху районного будинку культури, як такий, що не набрав необхідну кількість балів при оцінюванні регіональною комісією для спрямування коштів ДФРР на цей проект та не став переможцем конкурсного відбору.
Варто зазначити, що дах районного будинку культури впродовж багатьох років протікає, а поточні ремонти не вирішують проблеми. Виправити ситуацію, за оцінками фахівців, може лише проведення капітального ремонту та встановлення шатрового покриття.
Як писало наше видання, у цьому приміщенні восени 2017 року, в холоді та серед грибка на стінах, змушена була працювати районна виборча комісія.

Депутат Володимир-Волинської райради, свободівець Павло Карпюк каже, що ініціатори проекту мали б його відстоювати у Волинській ОДА:

Наша районна влада обмежилась лише поданням проекту, ніхто не доводив чіткими аргументами, чому саме треба виділити кошти на ремонт даху. Тому, відповідно, виграли інші об’єкти, які й будуть профінансовані з Мінрегіону.
Цей факт вчергове говорить про те, що наша районна влада просто існує за бюджетні гроші і ніякої користі для району не приносить.

Павло Карпюк прогнозує, що районний будинок культури безкоштовно відійде місту:
Років три-чотири тому треба було вкладати кошти у ремонт будинку культури, адже він районний і був збудований за кошти всього району та ще колишніх колгоспів. Його потрібно було підтримувати у належному стані і поступово ремонтувати. Мій прогноз – районного будинку культури просто не буде. Зараз дійшли до того, що немає коштів на елементарне опалення та підтримку функціонального стану. Рано чи пізно будинок культури може стати безкоштовною власністю міста. Чого б дуже не хотілося, бо район такого приміщення більше не матиме.

Читайте також: Посадовці Володимир-Волинського РБК назамінювали вікна на кримінал

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити