image
 |  5 30 Серпня 2023 | 23:31

Влада Нововолинська звітує про готовність до нового навчального року і хвалиться вимушеним простоєм педагогів

Про те, що усі заклади освіти Нововолинської громади готові до нового навчального року розповів Сергій Мороз, начальник управління освіти.

Втім, у соцмережах отримав критику на ці слова.

Загалом очільник освіти прозвітував, про те, що Нововолинська громада недоотримала 22,4 мільйони гривень освітньої субвенції:

 не звільнено жодного вчителя і не закрито жодного ліцею.

 виплачена вся зарплата, відпускні, оздоровчі педагогам і оздоровчі техпрацівникам.

 передбачено кошти, щоб виплатити премії до Дня вчителя.

Через недофінансування державою, наші педагоги протягом двох тижнів перебували на вимушеному простої. Це було спільним рішенням керівників ліцеїв і профспілок. Так вдалося уникнути заборгованості по зарплаті.

Також з бюджету громади виділили додатково 8,5 мільйонів гривень на вирішення цієї проблеми.

 З 1 вересня в громаді буде запущена вся освітня мережа. Збережено всі заклади освіти та педагогічні колективи.

Пану Морозу  у коментарях у фейсбуці чимало нововолинців написали заперечення на його аргументи. Зокрема  Аня Макарчук зазначила: " Сергій Володимирович. Вчителі ліцею № 1-це не деякі люди,яким щось не сподобалось. Це педагоги з чіткою громадянською позицією, які не згідні з порушенням закону і сміливо відстоюють свої права. Витримують величезний тиск!

Саме таким має бути вчитель, який виховує майбутнє нашої держави.

Одне засмучує, що інші школи на словах підтримують, а на ділі спостерігають і чекають".

Алла Литвинюк додала: "Добра воля" нашої міської влади, ви про що? Може вам всім треба спуститися з небес. Може вам тепер мають руки цілувати? Технічні працівники не потребують "оздоровчих", у них такі захмарні зарплати? З міського бюджету стільки безглуздих витрат щомісячно, деревця по 8 тисяч , ямковий ремонт на мільйони гривень на рік і після дощу чи зими те саме. А тут жест "доброї волі"- оздоровчі для працівників з мінімальною зарплатнею і великими об'ємами робіт на цю зарплату. Собі не пробували відмовити у оздоровчих коштах?".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити