image
 |  13 16 Січня 2023 | 13:49

Влада Володимира не провела обіцяну інвентаризацію музею

Обіцяну депутатам комплексну перевірку та інвентаризацію історичного музею, влада Володимира так і не провела.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит ВолиньUA.

Нагадаємо, що у відповіді на депутатське запитання Костянтина Зінкевича, за підписом мера міста Ігоря Пальонки, зазначиться, що розробляється проект наказу управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради про комплексну перевірку закладу, в тому числі і проведення повної інвентаризації музейних експонатів. Відповідь депутат отримав ще в жовтні.

Але отримана відповідь на інформаційний запит видання свідчить – жодної перевірки чи бодай наказу про її проведення ніхто не робив. Натомість зазначено, що музей систематично проводить звірення наявності предметів з фондово-обліковою документацією. Правда, останні три роки через ремонт цього не робили.

«Звірки експонатів, які зберігаються у фондосховищі історичного музею, проводилися протягом 2014-2015 років (наказ № 28 від 31 жовтня 2014 року), 2016-2017 років (наказ №07 від 07 березня 2016 року, наказ №28. від 14 жовтня 2016 року), 2017-2018 років (наказ №32 від 21 грудня 2017року).

У зв’язку з капітальним ремонтом, реставрацією приміщення Володимирського історичного музею, проведенням поточних ремонтів, протягом 2018-2021 років, звірення не проводилися.

Звірення експонатів Володимирського історичного музею здійснюються згідно з наказом і графіком звірення, затвердженими директором музею. Для проведення звірення створюється комісія у складі неменше трьох осіб з числа наукових співробітників», - йдеться у відповіді.

Тобто, ні звірки, ні тим більше інвентаризації у музеї не проводили, а рішення постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту №17 від 19.09.22 року, яким рекомендовано розглянути питання щодо невідповідності займаній посаді директора Володимирського історичного музею імені Омеляна Дарницького Стемковського В.В. та подати акти інвентаризації всіх експонатів музею - проігноровано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатська комісія у Володимирі відхилила проект рішення, яким хотіли лишити назву вулиці в честь голови сільради радянських часів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити