image
 |  0 23 Вересня 2022 | 09:54

Влада Володимира вирішила наперед підняти тарифи на тепло

У Володимирі виконком, під керівництвом мера міста Ігоря Пальонки, прийняв рішення про підняття тарифів на тепло наперед.

22 вересня на виконкомі розглянули питання про встановлення економічно обґрунтованих тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, що надаються КП «Володимиртепло». Під час розгляду цього питання головний спеціаліст відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій Оксана Виваль, зауважила, що дані тарифи вступлять в дію лише через шість місяців після того, як воєнний стан буде припинено або скасовано.

Член виконкому Руслан Яцій зауважив, що невідомо, коли закінчиться воєнний стан і поцікавився як можна сьогодні встановлювати тарифи. На що Оксана Виваль відповіла, що цього вимагає законодавство, адже згідно постанови по ціноутворенню тарифи діють лише з 1 жовтня минулого року по 30 вересня цього року і попереднім рішенням виконкому продовжену дію старих тарифів.

Дійсно це позиція Міністерства розвитку громад і територій, яка говорить, що незважаючи на військовий стан маємо встановити дані тарифи, - зауважив мер міста і додав, що хоче аби мешканці міста були спокійні, оскільки ці тарифи застосовуватися не будуть.

Отож, тарифи за якими мешканці Володимира платити поки не будуть виглядають наступним чином: виробництво, транспортування та постачання теплової енергії для населення – 2391,07 грн./Гкал (з ПДВ), бюджетних установ та організацій – 4016,952 грн./Гкал (з ПДВ), інших споживачів – 6793,944 грн./Гкал (з ПДВ);

Послугу з постачання гарячої води для населення – 151,73 грн./1 куб.м (з ПДВ), бюджетних установ та організацій - 256,84 грн./1 куб.м (з ПДВ).

Окремим пунктом зазначено, що дані тарифи вступають в дію через шість місяців після місяця, в якому воєнний стан буде припинено або скасовано, та діють до 30 вересня 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музей у Володимирі не відремонтують і в цьому році

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити