image
 |  0 24 Серпня 2023 | 15:47

Владика Михаїл співслужив із предстоятелем на Київщині

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у торжествах монастиря Святого Нектарія Егінського Переяславсько-Вишневської єпархії.

Про це інформує Волинська єпархія ПЦУ.

В одинадцяту неділю після Пʼятдесятниці Митрополит Київський і всієї України Епіфаній завітав у село Ходосівку Обухівського району та очолив Божественну літургію на території Преображенського храму монастиря.

Село Ходосівка (історична назва – Феодосівка) названо на честь преподобного Феодосія Печерського, який звершував тут молитви та вважається його покровителем.

Із Предстоятелем співслужили: екзарх Вселенського Патріарха єпископ Команський Михаїл, митрополити Вінницький і Барський Симеон, Луцький і Волинський Михаїл, Переяславський і Вишневський Олександр, Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископи Вишгородський Агапіт, Харківський і Слобожанський Митрофан, братія монастиря та інше духовенство.

Перед літургією блаженнійший освятив ікону Пресвятої Богородиці «Споручниця грішних» («Корецька»). За богослужінням возвів ієромонаха Вікентія (Козака) в сан ігумена, возніс особливу молитву до Господа в час, коли Батьківщина в небезпеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку валюта продовжує дорожчати

Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за владу і народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців і мирних жителів. Очільник ПЦУ відзначив високими церковними нагородами воїнів.

Святитель Нектарій Егінський, митрополит Пентапольський (Олександрійська Православна Церква) (1846–1920) – один з найбільш шанованих сучасних святих. Пам’ять подвижника вшановується 9 листопада, наступного дня після дати смерті, та 21 серпня – в день перенесення мощей у 1953 році. Мощі святителя Нектарія перебувають у заснованому ним монастирі Святої Трійці на острові Егіна. Автор відомого канта на честь Пресвятої Богородиці «Радуйся, Невісто Неневісная».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити