image
 |  0 28 Листопада 2019 | 17:43

Владика Михаїл захистив кандидатську дисертацію (ФОТО)

Сьогодні, 28 листопада, владика Михаїл захистив кандидатську дисертацію.

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України у facebook.

"Тема роботи митрополита Луцького і Волинського на здобуття ступеня кандидата історичних наук – «Християнська релігія і церква як чинник державотворення в Київській Русі».

Публічний захист відбувся на засіданні спеціалізованої вченої ради у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки. Науковим керівником архієрея був доктор історичних наук, професор кафедри археології, давньої та середньовічної історії України СНУ Михайло Кучинко.

У дисертаційному проєкті розглянуто проблематику впливу християнства, Руської православної церкви, духовенства на становлення й розвиток Києво-Руської держави. Зокрема, у доповіді керуючий єпархією зазначив, що церква реагує на сучасні запити суспільства, базуючись на традиціях, закладених у часи Київської Русі.

Читайте також: Валютчики з Волині «кинули» франківчанина на 25 000 доларів (ФОТО, ВІДЕО)

У процедурі захисту взяли участь науковці з Києва, Львівщини, професорсько-викладацький склад СНУ. На засіданні був присутній канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, проректор з наукової роботи Волинської православної богословської академії протоієрей Владислав Фульмес.

Після тривалої дискусії вченою радою прийнято одноголосне рішення про присвоєння митрополиту ступеня кандидата історичних наук", - йдеться у дописі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити