image
 |  0 13 Квітня 2021 | 20:40

Власника компаній із ремонту доріг підозрюють у мільйонних хабарях ексглаві Укравтодору

13 квітня 2021 року НАБУ і САП повідомили бенефіціару групи компаній, що здійснюють свою діяльність у сфері дорожнього господарства на території України, про підозру в наданні хабарів колишньому в.о. голови Державного агентства автомобільних доріг Славоміру Новаку.

Про це повідомляють пресслужби НАБУ та САП.

За даними слідства, підозрюваний систематично давав хабарі як "абонентську плату" керівництву "Укравтодору" в обмін на проявлення "лояльності" до його компаній. Загалом, як встановили НАБУ і САП, йдеться про $575 тис. та 70 тис. євро упродовж 2017-2019 рр.

Зі свого боку, колишній очільник "Укравтодору" сприяв компаніям підозрюваного в продовженні строку дії контракту з виконання робіт на окремих ділянках дороги М-05 Київ – Одеса, фінансування якої здійснювалося коштом кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку в рамках проєкту "Панʼєвропейські коридори".

Крім того, повідомляють у НАБУ, Новак "не помітив" порушення графіку виконання робіт компанією підозрюваного, що дозволило уникнути сплати понад 9 млн євро штрафу.

Розслідування цих фактів здійснюють із вересня 2019 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лікарні померла жінка: відкрито три кримінальні справи щодо працівників Ковельського МТМО

"Наші гроші" повідомляють, що підозру повідомили власнику "Альткому" Олександру Тісленку.

Як нагадує "УП", 22 липня 2020 року Районний суд Варшави заарештував Новака та Яцека П., якого слідство вважає його спільником.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити