image
 |  31 9 Листопада 2023 | 17:44

Воїни просять присвоїти звання Героя України побратиму-волинянину

Президента просять розглянути петицію “Про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно)” старшому сержанту командиру бойової машини - командиру третього механізованого відділення другого механізованого взводу п'ятої механізованої роти другого механізованого батальйону військової частини А1008 Гимзі Юрію Миколайовичу.

Відповідну петицію зареєстровано на сайті президента. 

Будучи контрактником з початку АТО у 2014 р. Гимза Ю. М. перебував у строю 24 ОМБр з метою захисту територіальної цілісності та суверенітету України. Бойовий шлях Гимзи Юрія охоплював міста Оріхове та Кремінну на Луганщині, Коровськ та Красний Лиман на Донеччині. В кінця червня 2014 р. брав участь у визволенні Ямполя, Лисичанська, Сіверська. Далі на Луганщині визволяв такі пункти як Крива Лука, Хрящувате, Дмитрівка.

За свої заслуги був нагороджений Президентом України орденом “За мужність” ІІІ ступеня. У 2017 році був звільнений в резерв з лав ЗСУ.

Під час повномасштабного вторгнення рф на територію України, Гимза Ю. М., перебуваючи в лавах ЗСУ, виконував бойове завдання, в ході якого перебував на бойовому чергуванні в районі населеного пункту Першотравневе, Куп'янського району, Харківської області. Під час ворожого обстрілу 24 жовтня 2023 року отримав множинні поранення, несумісні з життям.

Побратими хочуть належно вшанувати ім'я свого командира просячи надати йому звання Героя України.

Газета "Слово правди" теж написала про Юрія Гимзу, котрий був жителем села Колона Павлівської ТГ.

Молодий чоловік закінчив агротехнічний коледж у Володимирі. Про нього, випускника спеціальності «Правознавство», колишні викладачі відгукуються із любов’ю і теплом. У стінах закладу Юрія пам’ятають як успішного талановитого вихованця, наділеного людяністю, щирою повагою до оточення, надійного друга, патріота України. З 2014 року він боронив нашу землю і своєю відданою та відважною службою наближав перемогу, проганяв окупанта з української землі.

На жаль, дочекатися переможного дня йому не судилося. Виконуючи бойове завдання, командир бойової машини – командир механізованого відділення військової частини А 1008 старший сержант Юрій Гимза загинув унаслідок ворожого обстрілу. загинув 24-го жовтня від ворожого обстрілу, виконуючи бойове завдання. в районі населеного пункту Першотравневе Куп’янського району Харківщині.

Герою було 32 роки. У нього залишилися батьки і брат, який також служить у Збройних силах України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити