image
 |  7 8 Липня 2023 | 19:19

Волинь буде відбудовувати село Благодатівка на Херсонщині

У рамках проєкту "Пліч-о-пліч" Волинь буде відбудовувати зруйновані російськими обстрілами будинки у селі Благодатівка Бериславського району Херсонщини.

Як пише Суспільне.Новини - про це повідомив голова обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

З 10 липня у село виїдуть перші групи людей з Волині, які розпочнуть відбудову.

Зі слів Погуляйка, упродовж червня представники ОВА декілька разів виїздили на обстеження зруйнованих у Благодатівці будинків, визначили обсяг завданих збитків та необхідних грошей.

Загалом з обласного бюджету Волині на допомогу Херсонщині виділили три мільйони гривень. З них два мільйони спрямують на відбудову Благодатівки.

Також до фінансової допомоги долучаються й інші територіальні громади області. До прикладу, громада Володимира на відбудову села на Херсонщині також виділила три мільйони гривень.

До повномасштабного вторгнення у селі проживали 268 людей, на сьогодні В Благодатівці пошкоджені 93 житлові будівлі та один фельдшерсько-акушерський пункт. З них 17 будинків повністю зруйновані.

Що відомо про Благодатівку на Херсонщині

Населений пункт Благодатівка перебував під російською окупацією з березня 2022 року. А 5 вересня того ж року ЗСУ його звільнили.

Внаслідок підриву Каховської ГЕС у Бериславському районі Херсонської області були затоплені 270 будинків, серед них і село Благодатівка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горе у громаді на Волині: загинув 25-річний захисник

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити