image
 |  0 4 Грудня 2019 | 16:13

Волинь потребує 59 автомобілів «швидких»

500 карет екстреної допомоги планують придбати за державний кошт у наступному році. Розповів Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. З його слів, необхідну на оновлення автопарку швидких суму вже передбачили у бюджеті 2020-ть.

Водій Іван Серафін розповідає: працює на швидкій у Володимирі-Волинському із 1978-го. До цього УАЗика, каже, звик, на іншу машину не проміняє.

Іван Серафін водій швидкої: "Мені до пенсії було 14 років, як я її получив. Шкода, канєшно. Все зробили, бачите, заводиться добре. Погнила, канєшно, ну то шо? Поклєпали, порємонтіровали. Спереді всьо позаклеювали – ну, як машина. Інструмент з собою. Кажуть, що ваша більш прохідна. – Ну да, от зараз, як зима начнеться – то ті їду витягувати".

6 карет швидкої допомоги їздять на виклики по місту та району, - каже керівник станції екстреної медичної допомоги Володимира-Волинського Микола Бринчук. Останню машину сюди передали цього року, її придбали за гроші одного з благодійних фондів.

Керівник станції екстреної медичної допомоги Володимира-Волинського Микола Бринчук: "Три Пежо знаходиться на нашому балансі, один Форд і два УАЗа. Зараз оди н на зміні знаходиться, а другий – в гаражі. По-ідеї – машини нові, хороші, але , якщо взяти по доїзду по селах, то, звичайно, Уаз – більш прохідна машина. Допомога ще б одного автомобіля не завадила б. Ну так обходимся тим транспортом, що є, на даний момент".

Це – Сітроен, який поповнив автопарк луцьких швидких минулого місяця. Обласному бюджету машина обійшлася в мільйон сто тисяч гривень. Фельдшер Олександр Гережун каже, що машина обладнана повністю.

Автопарк швидких на Волині - це 108 машин, – розповів керівник центру екстреної медицини і медицини катастроф області Володимир Шмаль. З його слів, 8 – це ті, що експлуатують менше 5 років. Їх почали використовувати цьогоріч.

Керівник центру екстреної допомоги і медицини катастроф Володимир Шмаль: "Всі автомобілі в службі екстреної допомоги мають бути терміном до 5 років. Від 6 до 10 років в нас 46 автомобілів, які ми ще можемо спокійно використовувати, від 11 до 15 років 35 автомобілів і більше 15 – 29 автомобілів".

Автомобілі швидкої, які не можуть списати, ремонтують. Дно цього УАЗа, який прослужив два десятиліття, повністю замінюють, - каже водій Ростислав Дем’янчук. Це роблять у гаражі центру екстреної допомоги.

Читайте також: Скандал у маршрутці «Луцьк–Дубище»: водій вигнав дівчинку посеред дороги на мороз

Керівник центру екстреної допомоги і медицини катастроф Володимир Шмаль: "Для нашої області ще необхідно 59 автомобілів. Новеньких. Ми рахували, нам типу «С» треба 5 автомобілів реанімаційних і всі решта типу «В». По деяких пунктах кричуща необхідність забезпечення автомобілями пункт Цумань Ківерцівського відділення, луків Турійського відділення, Берестечко Горохівського відділення, Доросині Рожищенського, і, звичайно, Повурськ на трасі – це Ковельське відділення".

Нині в Уряді досліджують ситуацію в областях. Тоді й вирішать, скільки нових карет швидкої допомоги поїдуть в регіони.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити