image
 |  0 10 Грудня 2019 | 13:26

Волиньрада виграла суд у Волинської ОДА

Комунальна установа «Управління будинком Волинської обласної ради» виграла суд у Департаменту агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації.

Як стало відомо «ВолиньUA», Господарський суд Волинської області задовольнив позовні вимоги КУ «Управління будинком Волинської обласної ради» щодо стягнення заборгованості з орендної плати та комунальних платежів із департаменту, що є структурним підрозділом Волинської ОДА.

КУ «Управління будинком Волинської обласної ради» подало позов до Господарського суду області у зв’язку з тим, що Департамент агропромислового розвитку ОДА заборгував комунальній установі за надані послуги 200 тисяч 740 гривень 49 копійок.

«Це – тільки «вершина айсбергу». Хронічна бездіяльність Волинської ОДА щодо невиплати заборгованих сум із орендної плати та комунальних послуг змушує нашу комунальну установу всерйоз займатися судово-претензійною роботою. Загальний борг Волинської ОДА та її структурних підрозділів перед комунальною установою «Управління будинком Волинської обласної ради» станом на початок грудня сягнув 4 мільйони 679 тисяч 335 гривень.

У той же час, наша комунальна установа одному лише державно-комунальному підприємству «Луцьктепло» винна понад півтора мільйони гривень. У розпал опалювального сезону ми стоїмо перед реальною загрозою того, що всі наші приміщення, в тому числі те, де знаходиться керівництво Волинської обласної ради та Волинської ОДА, за існуючі борги можуть бути відключені від теплопостачання», – прокоментував таке рішення суду начальник КУ «Управління будинком Волинської обласної ради» Ігор Баранчук.

Зі слів Ігоря Баранчука, наразі суд задовольнив позовні вимоги установи у повному обсязі, поклавши на відповідача ще й видатки на сплату судового збору, пені та інших штрафних санкцій.

Окрім того, начальник комунальної установи додав, що за його дорученням юристи установи розглядають можливість подання аналогічних позовів щодо інших структурних підрозділів Волинської ОДА, які заборгували за надані послуги значні суми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку пікетуватимуть поліцію через резонансне вбивство волонтера

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити