image
 |  7 20 Грудня 2019 | 13:00

Волиньрада визначила переможця конкурсу на посаду директора Нововолинського ліцею

У Волинській обласній раді відбулось засідання конкурсної комісії для проведення відбору на заміщення вакантної посади директора Нововолинського наукового ліцею-інтернату.

Про це інформують на сайті Волиньоблради.

Нагадаємо, на першому організаційному засіданні конкурсної комісії до участі було допущено двох претендентів на посаду Нововолинського наукового ліцею-інтернату Волинської обласної ради Юрія Лазаренка, який дотепер очолював цей навчальний заклад, а також Інну Хільковець.

Для проведення конкурсу розпорядженням голови обласної ради було затверджено персональний склад конкурсної комісії в кількості 6 осіб. Її очолив перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук (ВО "Свобода).

Згідно із Положенням про порядок проведення конкурсу на посаду керівника комунального закладу загальної середньої освіти Волинської обласної ради, конкурсний відбір переможця здійснювався у три етапи, за результатами:

1. Перевірки на знання законодавства України у сфері загальної середньої освіти (зокрема законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», інших нормативно-правових актів у сфері загальної середньої освіти, а також Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 988-р);

2. Перевірки професійних компетентностей, що відбувається шляхом письмового вирішення ситуаційного завдання;

3. Публічної та відкритої презентації перспективного плану розвитку закладу, а також надання відповідей на запитання членів конкурсної комісії.

Читайте також: Голова відомої на Волині ОТГ вдруге йде з посади (ДОКУМЕНТ)

Юрій Поліщук озвучив членам комісії результати випробувань на підставі листка «Підсумкового рейтингу кандидатів на заміщення вакантної посади директора Нововолинського наукового ліцею-інтернату Волинської обласної ради». Так, за результатами трьох етапів випробувань конкурсного відбору перемогла Інна Хільковець. Загальна сума балів, яку вона набрала - 67, Юрій Лазаренко отримав від членів конкурсної комісії сумарно - 48 балів.

Відтак, на посаду директора "Нововолинського наукового ліцею-інтернату" Волинської обласної ради буде рекомендовано призначити переможницю конкурсного відбору - Інну Хільковець. Відповідний проєкт сесійного рішення попередньо розглядатиметься на засіданні постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім'ї, молоді, спорту та туризму.

Остаточне ж рішення прийматиметься депутатами на сесії. У разі, якщо обласна рада на своєму пленарному засіданні не призначить переможця конкурсу на посаду, то за таких умов буде оголошено повторний конкурс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити